İTÜ ve SAÜ İşbirliği İkinci Sene de Sürüyor

Shell, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek konferansta yeni yakıt teknolojileri hakkında otomotiv sektörü ve akademisyenler bir araya gelecek.

Shell'in 1940 yılından bu yana faaliyet gösteren Ar-Ge üssü "Global Solutions"da; petrol, gaz, katkılar, kimyasallar, motor sporları gibi alanlarda pek çok yeni teknolojiye imza atılıyor.

500 kişinin çalıştığı merkezde, günümüz yakıtları üzerinde test yapılırken geleceğin yeni yakıtları üzerinde de çalışılıyor. Sadece geçen yıl araştırma-geliştirme için 500 milyon dolar harcayan Shell, alternatif yenilenebilir enerji kaynakları alanında da çalışmalarını sürdürüyor.

Akaryakıt teknolojisinin yenilikçi şirketi Shell'in İngiltere'deki Ar-Ge Merkezi SHELL Global Solutions'ın Yakıt Teknolojileri Grubu'ndan Dr. Gautam T. Kalghatgi ve grubu, Dr. Hakan Soyhan ve Prof.Dr. Cem Soruşbay ile birlikte düzenledikleri FCE 09 konferansı kapsamında 8-9 Ekim 2009'da İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü'nde (Makine Fakültesi) bir dizi konferans verecek. Mühendisleri, akademisyenleri, otomotiv üreticilerini ve mühendislik bölümü öğrencilerden gelecek makale ve sunumlarında yer alacağı konferansta, Shell'in dünya çapında makaleleri yayınlanmış yakıt teknolojisi uzmanları, temiz ve sürdürülebilir yakıtlar ile alternatif enerji kaynakları ve ileri motor teknolojileri konularında bilgi verecek. Konferansta, teknolojik bilgilerin yanı sıra otomobil kullanımını etkileyen faktörler ve mevcut sistemlerin bu faktörleri nasıl etkilediği de ayrıntılı biçimde tartışılacak.

Konferansta sunulacak makalelerin bulunacağı bir özel sayı SCI indeksinde yer alan "Int J Vehicle Design (Uluslararası Taşıt Tasarımı Dergisi)" yayımlanacak. Geçen yıl ilki düzenlenen FCE 08 konferansında yaklaşık 240 katılımcı bulunurken, bu yılki özel sayı nedeniyle akademik çevrelerden daha da artan bir ilgi göreceği tahmin ediliyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]