İtfaiye'den Miniklere "110" Dersi

Karasu İnönü Anaokulu Öğrencileri, Karasu İtfaiye personeli Hüdaverdi Emecan’ın yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda ders aldılar.

Bir bir sıfır’ı hiçbir zaman unutmayı

Karasu İnönü Anasınıfı Öğrencilerine Meslek tanıtmak amacı ile İnönü Anasınıfı Öğretmenlerinin organizasyon ettiği derstte Karasu İtfaiye personeli Hüdaverdi Emecan öğrencileri bilğilendirdi. Karasu İtfaiye personeli Hüdaverdi Emecan çocuklarla sohbet ederek, onlara zor durumda kaldıklarında itfaiyenin numarası olan 110’u mutlaka aramaları gerektiğini söyledi. Çocukların öğretmenlerine seslenen Emecan, İtfaiyenin numarasının 110 şeklinde değil ‘bir bir sıfır’ şeklinde öğretildiğinde çocukların daha hızlı ezberleyeceğine dikkat çekti. Çocukların bu rakamları hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini hatırlatan Emecan, ’Sadece bu çocukların değil ailelerinin de bu konuda daha duyarlı davranmalarını itfaiye personeli olarak arzu ediyoruz. Her velinin kendi çocuğuna itfaiye numarası olan ‘Bir bir sıfır’ı ezberletmesi gerekir’ dedi. İtfaiye personelinin yangına müdahalede neler yaptığını öğrenen çocuklar ise, Karasu İtfaiye personeli Hüdaveri Emecan’a sorular sordu

Kurtarma Sırasında Kullanılan Araçlar Tanıtıldı

Karasu İtfaiye personeli Hüdaverdi Emecanın miniklere verdiği bilğiler sayesinde minik öğrenciler Arama Kurtarmada kullanılan aracı ve içerisinde bulunan kurtarma sırasında kullanılan malzemeler tanıtılırken, yangın araçlarını ve araçlarda kullanılan ekipmanların ne işe yaradığı hakkında bilgi edindiler.Karasu İnönü İlkokulu Müdürü Tanser Akkız ise “ minik Öğrencilerimize Meslek tanıtmak amaçlı Anasınıfı Öğretmenlerimizin organize ettiği derste, minik öğrencilerimiz yangın anında yapılması gerekenleri, hangi numaradan yardım istemeleri gerektiğini öğrendi. Bizde Karasu İtfaiye personeli Hüdaverdi Emecan’a öğrencilerimizi bilğilendirdiği için teşekkür ediyoruz”dedi.

Ayşenur Elmacı

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]