İtalyanlar'dan Hendek'e Dev Yatırım

İtalyan VE.CO.FİN.SRL firması, Türkiye'nin en büyük soğukhava ve fındık deposu olacak fabrikanın temelini Sakarya'nın Hendek ilçesinde attı.

Türkiye'nin en büyük soğukhava ve fındık deposu İtalyanlar tarafından Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılıyor. 18 bini kapalı alan olmak üzere toplam 46 bin metrekare alan üzerine kurulacak fabrika, bölgede istihdam kapısı olacak. Kurulacak fındık deposunda son teknoloji makinelerle fındıklar, uzun süre özellikleri bozulmadan muhafaza edilecek. VE.CO.FİN.SRL Genel Müdürü Alvaro Spizzica, en kısa sürede faaliyete geçeceklerini belirterek, "Hendek bizim için yatırım yapılacak yer olarak en güzel seçim. Burası ulaşım yönünden de oldukça cazip bir bölge. Sanayisi hızla gelişen Hendek'te yatırım yapmaktan çok mutluyuz. Yapacağımız fındık deposu 40 bin ton kapasiteye sahip. Burada amacımız fındıkları çok hijyenik koşullarda uzun süre muhafaza etmek. Soğuk hava depomuzda fındıklar uzun süre bozulmadan muhafaza edilecek" dedi.

Temel atıldıktan sonra VE.CO.FİN.SRL Genel Müdürü Alvaro Spizzica ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, fabrika alanını gezdi. Spizzica, Başkan İnci'yi çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]