İşyerlerine Ramazan öncesi sıkı denetim

Ramazan ayının gelmesi sebebiyle Sakarya’daki üretim, satış ve toplu tüketim yapılan gıda işletmelerinin denetimlerine hız verildi.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler kapsamında vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı katlı pazar yerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerden başlandı. Katlı Pazar yerinde toplam 88 adet işyeri denetlenirken, işyerlerinden 22 tanesinde şartlarını düzeltmesi için mevzuat çerçevesinde süre verildi. Kayıt belgesi olmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edilen işyerleri hakkında da 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem başlatılırken denetimlerin program çerçevesinde devam edeceği bildirildi.

Denetleme ekipleri vatandaşları güvenli gıda konusunda uyarırken, “Tüketicilerin güvenilir gıda için Bakanlığımızdan onay/kayıt belgesi olmayan, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gıda kontrolünde ve sistemin yerleşmesinde etkili olacaktır. Gıda güvenliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle resmi otoritenin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin, herhangi bir olumsuzluk durumunda İl Müdürlüğümüze haber vermeleri gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir” ifadelerini kullandılar.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]