"İşyerinde Psikolojik Taciz Eğitimi"

 Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, taşeron işçilik sorununu çözmek için çalıştıklarını belirterek, "Taşeron sistemini hükümet de çözmek istediğini söylüyor ama hükümetin istediği değişiklikle işler daha da kötüye gider. Asıl işi de taşerona verecekler ve sendikasızlaştırmalar artarak mahkemelerin önü kapanacak" dedi.

Ağar, Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şubesinde düzenlenen "İşyerinde Psikolojik Taciz Eğitimi" seminerinde yaptığı konuşmada, bu tür eğitimin Türkiye\'de ilk kez yapıldığını söyledi.

Mobbing konusunu her işçinin iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Ağar, "Mobbing sadece cinsel anlamda yapılmıyor, işten çıkarmak için işverenler tarafından yapılan bir süreç. Bu konuda bilinci artırmamız lazım. Aksi takdirde bunun sonu gelmez" diye konuştu.

Ağar, sendikaların üye sayısında azalma olduğuna işaret ederek, "Sendikamızın çok güçlü olduğu dönemler geçirdik. 2,5 milyon üye sayısına ulaşmıştık ve o dönemlerde ülke nüfusu da 44 milyondu. Şimdi Türkiye nüfusu 75 milyon, sendikamıza üye sayısı bir milyonun altında. Bunun suçlusu yasalardır. Taşeronluk sistemi çıktıktan sonra süratli şekilde sendikasızlaştırma başladı" ifadesini kullandı.

"Taşeronlaşma, son yıllarda çok arttı" diyen Ağar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda kamu dahil, her taraf taşeron işçi çalıştırılıyor. Kamuda 600 bin çalışan taşeron işçi var. Çalışma meclisi toplantısı yapılıyor, bu konuyu gündeme getirdik. Taşeron sistemini hükümet de çözmek istediğini söylüyor ama hükümetin istediği değişiklikle işler daha da kötüye gider. Asıl işi de taşerona verecekler ve sendikasızlaştırmalar artarak mahkemelerin önü kapanacak.

Sayın bakanın dediğini yaparsak her taraf alabora olur. Esas işi de alt işverene vermek için formül arıyorlar. Şu anda karayollarında 8 bin taşeron işçiyi örgütledik. Bu arkadaşlarımızı toplu sözleşemeye katmamak istediler ama yargı bizden yana karar aldı. Bu karara rağmen 2 yıldır hiçbir değişiklik yapılmadı. Buna rağmen taşeron işçinin sorunlarını çözeceklerini söyleyerek kamuyu uyutuyorlar. Hak etmiş insanların kadrosu verilmiyor. Hükümetle masa başında anlaşamıyoruz maalesef."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]