İsyan Etti: Artık Ligde Kalacaz mı? Diye Sormayın!

Sakaryaspor Teknik Direktörü Engin Korukır, yardımcıları Ahmet Şinasi Aydın, Faruk Sarman ve Necati Uzun ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Bizi bu ligden kralı düşüremez" diyen Korukır, iddialı sözleriyle dikkat çekti.

Biraz sitemkâr konuşarak " 'Artık "Ligde kalacaz mı' sorunun sorulmasını ve konuşulmasını istemiyorum" diyen direktör Korukır, şunları söyledi: 

“Takımın genç olması ve sezon başında yaşanan olaylara rağmen bunların hiç birine aldırış etmeden göreve geldim. İlk geldiğim günde söylediğim gibi bulunduğumuz yerden süratle uzaklaşmamız lazım.

Gönül, başka hesaplar yapmayı arzu ediyor. Bank Asya Ligi mucize değil ama ihtimal biraz uzak görünüyor. Bu takımın ligdeki durduğu yer sonunculuksa; bu şehirde yaşayan insanları da, taraftarı da, dışarıda yaşayan Sakaryalıları da rahatsız eder. Biz teknik heyet olarak şu ana kadar yaptığımız antrenmanlarda kısa zamanda çok çalıştık.

Takımdan aldığım intiba pozitif yönde onu söylemek istiyorum.

Futbolda yaşlı takım oynatırsınız takım çok yaşlı derler, genç oynatırsınız tecrübesiz derler. Bu işin ortasını bulamazsınız. Bu genç ve dinamik kadromuz mağlubiyet alma alışkanlığı sürdüğü için sahaya istediklerini yansıtamıyorlar.

Biz bir kere bu alışkanlıktan kurtulacağız. 26 maçımız var. "Bizi bu ligden kralı düşüremez". Bunu kendimize olan özgüvenimiz dolayısıyla söylüyorum. Belki başka hesaplarda yapacağız. Ancak bu takımın ligde kalması bile beni tatmin etmez. Bizim şampiyonluğa oynamamız gerek. "Artık ligde kalacaz mı" sorunun sorulmasını ve konuşulmasını istemiyorum. Bu gurupta en önemli takım biziz.

Bir futbolcu cezalı bir de sakat olduğu zaman yedek kulübemiz eksik kalıyor. Sahaya 14 kişi çıkıyoruz. Bu beni rahatsız ediyor. Sakaryaspor’un yedek kulübesinde kaç kişi oturacaksa oturmalı, düşünmemiz gereken konu bu.

Bu takıma her şeyi bilerek geldim, hiçbir mazeretim yok, başarılı olmaya geldik. Bu takıma herkes destek olmalı, dışarıda olanlarla içerde olanların çekişmesi benim takımıma zarar verir.”

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]