İşte yeni Corolla'da hedef

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Okutur: "Sakarya\'da üretilen Yeni Corolla\'nın satışa başlamasıyla yeni bir rekora imza atmayı ve 40 binin üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, üretilen Yeni Coralla\'nın satışa başlamasıyla yeni bir rekora imza atmayı ve 40 binin üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu" kapsamında Yeni Corolla, Verso, Auris, Avensis, RAV4, GT86 ve Yaris Hybrid modellerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Okutur, otomotiv sektörünün üretimden satışa kadar geçen süreçte rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektör olduğunu ifade etti.

Okutur, Toyota\'nın dünyanın en çok tercih edilen markalarından biri olduğunu, otomotiv dünyasına liderlik ettiğini belirterek, dayanıklılığı ve yakıt tüketimiyle ün yapan Toyota\'nın değişim içine girdiğini vurguladı.

"Efsane otomobil Corolla, 1966\'dan bu yana dünya üzerinde 40 milyon satışı gerçekleşen bir modeldir" diyen Okutur, şöyle konuştu:
"Coralla, 25 saniyede bir satılan modeldir. Dünya lideri bir markanın en çok satılan modelinin Türkiye\'de üretilmesi tesadüfi bir durum değildir. Sakarya\'da üretilen Yeni Corolla’nın satışa başlamasıyla birlikte yeni bir rekora imza atmayı ve 40 bin adetin üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yeni Coralla üretimiyle ülkemiz ihracatının önemli bir kalemi olan otomobil satışlarında da daha fazla katma değere sahip olan Coralla yer alacaktır. Toyota tüm grup şirketleriyle 2012 yılında satışlarını yüzde 22 artışla dünya genelinde 9 milyon 750 bin adete ulaştırdı ve dünya lideri olarak bir rekora imza attı. 2013 yılında ise 10 milyonun üzerinde üretim hedefi vardır. Uzun vadede hedefimiz 2020 yılında Türkiye\'de lider otomobil markası olmaktır."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]