İşte şehirdeki iki kavşağın yeni hali

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirdeki cadde ve kaldırımları yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Sakarya Caddesi’nde kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Proje çalışması kapsamında Yeni Camii kavşağının kaldırıldığını ifade eden Toçoğlu, bu uygulama ile Adnan Menderes ve Palmiye caddelerinden Yeni Cami’ye geçişleri ve Atatürk Bulvarı güzergâhındaki trafik akışının daha modern bir görünüme kavuşturulduğunu dile getirdi. Toçoğlu, "Sürücülerimiz bu düzenlemeyle daha kontrollü ve hızlı geçiş imkanlarına kavuştu. Yeni Camii’nde tamamladığımız düzenlemeyle birlikte Adnan Menderes ve Palmiye caddeleri de birbirlerini karşılamış oldu." dedi.

Küpçüler kavşağı

Proje kapsamında orta refüj, kaldırım, engelli rampaları ve yaya geçişlerinin yenilendiğini vurgulayan Toçoğlu, yaya geçişlerini daha kontrollü bir hale getirdiklerini kaydetti. Ayrıca projenin devamı olarak Küpçüler kavşağına da modern bir görünüm kazandırdıklarını vurgulayan Toçoğlu şu bilgileri verdi: "Bölgede başlattığımız ‘trafikte kontrol ve daha hızlı geçiş’ anlayışı kapsamında Küpçüler’de de gerekli adımlarımızı attık. Kavşakta çalışmalarımızın tamamlanması ile Mehmet Akif ve Küpçüler caddeleri arasındaki geçişler daha hızlı ve kontrollü bir hale getirildi. Yenilenen yüzüyle Küpçüler kavşağı hemşehrilerimizin de büyük beğenisini kazandı."

Adnan Menderes Caddesi’nde betonlama ve taş bordür çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Toçoğlu, "Bölgedeki çalışmalarımız kısa süre içerisinde sonlanacak. Yeni dönem kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarımız artarak devam edecek. İlçelerimizde de bu konuda gerekli adımları atıyor, şehir içi ulaşımın önemli yeri olan arterlere modern görünüm kazandırıyoruz. Karasu Plaj Caddesi ve Kampüs yolu yanı sıra projelendirdiğimiz yeni çalışmalarımızı da bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz." diye sözlerini tamamladı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]