İşte SAÜ'nün Türkiye sıralamasındaki yeri

Sakarya Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye’deki 161 üniversite arasından 33 sıraya yükseldi.

URAP Türkiye’de bulunan vakıf ve devlet üniversiteleri için 2013 yılı Temmuz ayı akademik performans sıralamasını yayınladı. Temmuz 2012 verilerine göre 10 basamak birden yükselen Sakarya Üniversitesi 33’ncü sıraya yerleşti.

URAP\'ın amacı dünyadaki yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. URAP’ın hedefi, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaktır.

URAP Genel Türkiye sıralaması, Makale sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Doktora Öğrenci Sayısı, Doktora Öğrenci Oranı ve Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı kriterleri baz alınarak hesaplanıyor.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]