İşte SAÜ'deki o programlara başvuran öğrenci sayısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2014-2015 Güz Yarıyılı Yüksek Lisans ve Doktora programlarına, bir önceki güz yarıyılı dönemine göre yaklaşık yüzde 71 artışla toplam 20 bin 128 kişi başvuru yaptı.

Enstitü bazında en çok başvuru 10 bin 510 ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne yapılırken, program bazında da en çok başvuru 834 ile İşletme Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programına yapıldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora programı ise 37 ile tüm enstitüler arasında en çok tercih edilen doktora programı oldu. Fen Bilimleri Enstitüsü’ne toplam 4 bin 628 başvuru yapılırken, bölüm bazında en çok başvuruyu 652 ile Bilişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans programı aldı. Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programı 211, Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Doktora programı ise 21 başvuru aldı.

En çok tercih edilen program

Toplam 10 bin 510 kişinin başvuru yaptığı Sosyal Bilimler Enstitüsü ise en çok başvuru alan enstitü oldu. İşletme Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programı 834 başvuru ile en çok tercih edilen program olurken, bunu 372 başvuru ile Uluslararası İlişkiler ve AB Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programı takip etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora programlarına ise bu yıl toplam 270 başvuru yapıldı. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına toplam 4 bin 265 kişi başvurdu. Bölüm bazında en çok başvuruyu ise 422 ile Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans programı aldı. Bunu 301 başvuru ile Eğitim Programları ve Öğretimi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans, 300 başvuru ile Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezli Yüksek Lisans programları takip etti.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına ise toplam 725 başvuru yapıldı. Tezli Yüksek Lisans programları toplam 494 başvuru alırken, Tezsiz yüksek lisans programlarına ise toplam 225 başvuru yapıldı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans programları için açılan kontenjanlara oranla yaklaşık 13 katı başvuru yapıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]