İşte SAÜ Teknoloji Fakültesi'nin yeni dekanı

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çevik görevini Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a devretti.

SAÜ Teknoloji Fakültesinde gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve çok sayıda akademisyen ve idari yöneticiler katıldı.


Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Kimdir?

1969’da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğan Mehmet Sarıbıyık, 1985 yılında Adana İsmet İnönü İnşaat Teknik Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. 1990-1993 yılları arasında Eskişehir- Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı.
Lisansüstü eğitimini YÖK bursu ile Sakarya Üniversitesi adına İngiltere’de tamamlayan Mehmet Sarıbıyık, 1996 yılında Newcastle Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını, 2001 yılında aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmasını tamamladı.

2001 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2003 yılında Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent oldu.  2004-2011 yılları arasında Teknik Eğitim Fakültesi, 2008-2011 yılları arasında Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne Doç. Dr. olarak atanan Mehmet Sarıbıyık, 2013 yılında aynı fakültede Profesör oldu.
2011 yılında Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü görevlerine atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık; Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında “nitelikli işgücü yetiştirmek” için 3+1 Eğitim Modeli’nin oluşturulması ve uygulanması konularında çalışmalar yaparak “Üniversite-İş dünyası İşbirliği”ne öncülük etti.
Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayına ve bilimsel projelere sahip olan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık evli ve üç çocuk babasıdır.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]