İşte Sakarya'da yapılacak yurt sayısı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) ile işbirliğinde üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olan barınma problemlerinin köklü çözümü amacıyla yurt projelerini uygulamaya koydu. TOKİ’nin 40 ilde inşa edeceği 43 bin 848 yatak kapasiteli 64 yurt; 5 yıldızlı otel konforunda, 1-3 kişilik odalarda tuvalet, banyo, çalışma masası ve soyunma dolapları olacak şekilde tasarlandı.

TOKİ, YURTKUR ile yaptığı protokol kapsamında üniversite öğrencilerinin modern şartlarda barınabilmeleri için 5 yıldızlı otel konforunda yurtlar inşa ediyor. 2013 yılında 3 bin 312 öğrenci kapasiteli 7 yurt ihalesini tamamlayan TOKİ, ihalesi tamamlanan yurtlarla birlikte toplamda 21 bin 998 öğrenci kapasiteli 30 yurdun inşaat çalışmalarını sürdürüyor. 2 yurdun ihale tarihini belirleyen İdare, 5 yurdun da projelerini tamamlayarak ihale aşamasına getirdi. 15 ilde inşa edilecek 22 yurdun proje çalışmaları devam ederken, 5 ilde inşa edilecek 5 yurt da hazırlık aşamasında.

Proje çalışmalrı devam ediyor

TOKİ, bazı ilçelerimizde inşa edilecek yurtların proje çalışmalarını sürdürüyor.
Proje aşamasında olan yurtlar ve yatak kapasiteleri şöyle; Sakarya Akyazı (400), Sakarya Karasu (300), Sakarya Pamukova (350), Sakarya Sapanca (500).
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]