İşte ödüllü resim yarışmasının birincisi

Serdivan Belediyesi tarafından Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen ödüllü resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.

Açılışı Folkart’ın ödüllü Van yöresi Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösteri ile başlayan ve Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hayri Erdem ile birlikte ev sahibi Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın hazır bulunduğu ödül töreni ve resim sergisi Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre salonunda gerçekleştirildi.

Serdivan ilçesindeki okullardan geniş katılımın olduğu yarışmaya ön elemeden geçen 200 eser katılarak sıkı bir değerlendirmeye tabi tutuldu. İlçede bulunan okulların görsel sanatlar öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri, eserleri toplam beş kategoride değerlendirmeye tabi tutarak, puanlamada oldukça zorlanırken, öğrencilerin gerek yaratıcılık ve gerekse kompozisyon yönünden oldukça başarılı resimler yaptıklarını ifade etti.

Mehmet Zorlu Ortaokulu öğrencisi Birsu Durak ilçe birincisi oldu

Mehmet Zorlu Ortaokulu öğrencisi Birsu Durak’ın ilçe birincisi olduğu yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Serdivan İlçe Kaymakamı Ramazan Şahin, genç bir ilçe olan Serdivan’da eğitim ve kültür faaliyetlerinin ön plana çıkarılması için çalıştıklarını belirtti. Kaymakam Şahin, resim yarışmasını düzenleyen Serdivan Belediyesi’ne de bu çalışmalara katkılarından dolayı teşekkür ederek, ilçe birincisinin ödülünü takdim etti.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, çocukların renkli dünyasına yolculuk yapmaya vesile olan yarışmada dereceye giren eserlerde ilham alınacak detayların olduğunu belirterek, ‘’Bu yeteneklerini medeni cesaret göstererek ortaya koyan çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum’’ dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]