İşte o tünelde son 70 metreye gelindi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi aldı.

Esentepe Kampüsü civarında devam eden Çelik İsale Hattı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hat için açılan tünelde son 70 metreye gelindiğini ifade etti. Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun şehrimizin geleceğine yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 11 kilometrelik çelik hattımızın tamamlanması ile alt yapısı, isale hatları ve arıtma tesisleriyle entegre su sistemini hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Çelik hattın depreme dayanıklı hale getirilmesi için farklı güzergâhta inşa edildiğini ve hattın eğiminin azaltılması için yaklaşık 453 metrelik tünelde son aşamaya gelindiğini sözlerine ekleyen Toçoğlu, “İsale patlağı sorununa kesin çözüm getirmek için hattımızı tünelden geçiriyoruz. Bugüne kadar tünelin 390 metresi tamamlandı, son 70 metredeyiz. Tünelin iki tarafından da devam eden çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Çelik hattımızın döşeme çalışmaları kapsamında da yaklaşık 9 bin metreyi tamamladık. Hattımızın yılsonuna kadar devreye alınması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]