İşte Küçük Dahiler!

Sakarya Özel Ufuk Işık İlköğretim Okulu tarafından 5, 6 ve 7'inci sınıflar arasında düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Işımaya Matematik Yarışması' büyük ilgi gördü. Yarışmaya 109 okuldan bin 50 öğrenci katıldı.

Ev sahibi olması sebebiyle Özel Ufuk Işık öğrencileri yarışmaya katılmadı. Yarışmada 5. sınıflardan Adapazarı Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu'dan (İÖO) İskender Bayram birinci, Serdivan Mehmet Zorlu İÖO'dan Rami Burak Topuz ikinci, Sapanca İÖO'dan Duygu Tuğçe Güngör ise üçüncü oldu. 6'ıncı sınıflarda Adazapazarı Korucuk TOKİ İÖO'dan Yunus Yılmaz birinci, Akyazı Konuralp İÖO'dan Melike Yalın ikinci, Adapazarı Mehmet Akif Ersoy İÖO'dan Ece Altınbaş üçüncü oldu. 7'inci sınıflarda ise Adapazarı Atatürk İÖO'dan Hüseyin Berkan Kuran birinci, Adapazarı Mithatpaşa Şehit Ahmet Akyol İÖO'dan Burak Çebe ikinci, Serdivan Bahçelievler Gazi İÖO'dan Tunahan Zengin de üçüncü oldu.

Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, yarışmanın amacının Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, Sakarya'da matematiğe olan ilgiyi artırmak olduğunu söyledi. Yılmaz, ayrıca yarışmanın öğrencinin matematiği sevmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak olduğunu ifade ederek "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimz yarışma Sakarya'da artık bir gelenek haline geldi. Matematiği sevdirme adına eğer bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize." dedi.

Yarışmanın Bilim Kurulu Başkanı Prof. Metin Başarır ise "Matematik her alanda kullanılan ve hayatımızın her safhasında bulunmaktadır. Bu tür organizasyonların öğrencilere matematiği sevdirilmesini sağlar. Işımaya organizasyonunu düzenlediği için Ufuk Kolejini kutluyorum." diye konuştu.

Yarışma renkli görüntülere de sahne oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser verirken, öğrenciler halk oyunları sergiledi. Ayrıca hediye çekilişleri yapıldı.

Yarışmanın sonunda ödül törenine geçildi. Törene Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Erenler İlçe Belediye Başkanı Cavit Öztürk,Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve diğer davetliler katıldı. Birinciler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'dan aldı. Yazıcı, okulu böyle önemli bir organizasyon sebebiyle kutladı. Birincilere cep telefonu, altın madalya öğretmenlerine çeyrek altın, okuulna lazer y azıcı hediye edildi. İkinci ve üçüncülere ise MP3 çalar ve MP4 çalar gümüş madalya ve bronz madalya verildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]