İşte Hendek Belediyesi'nin yeni hizmeti

Cumartesi ve pazar günleri Hendek halkına ve ilçe dışından gelen misafirlere hizmet veren Bayraktepe Sosyal Tesisleri ve Selman Dede Mesire Alanı güzergahında çalışan ağır tonajlı tırlar ve kamyonların ortaya çıkardıkları görünmeyen tehlikenin önüne geçmek için Hendek Belediyesi’nin yaptığı alternatif yol çalışması aralıksız devam ediyor.

Hendek Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yürütülen yol açma çalışmasının tamamlanmasıyla Hendek-Bayraktepe-Selman Dede-Kocaali yolu büyük ölçüde rahatlayacak. 20 metre genişliğinde ve ilk bölümü 750 metre uzunluğunda olan yeni yol Hendek- Kocaali yolunun dar ve virajlı olan bölümünü kapsıyor. İlk bölümün tamamlanmasının ardından ikinci bölümüne geçilecek.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, alternatif yol yapım çalışmaları, “Hendek Belediyesi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmakta, bu etkinliklerimiz sırasında bile yoğun trafik akışının olduğu yolda, ağır tonajlı kamyon ve tırlar büyük tehlike yaratıyorlardı. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak adına arazi sahipleri ile birebir görüşerek, onların da rızaları doğrultusunda bedellerini ödemek kaydıyla alternatif yol çalışmamızı başlattık. İş makinalarımız ve personelimiz geceli gündüzlü çalışarak yolun alt yapı çalışmalarını kısa zamanda yüzde 90 düzeyinde bitirdiler. Alternatif bu yol bittiğinde normal güzergahtan hususi otoların seyri gerçekleşecek, tehlike arzeden ağır tonajlı araçlar ise alternatif yoldan trafik akışlarını sağlayacaklardır” dedi.

Yoldaki tesviye çalışmalarının son aşamaya geldiğinin altını çizen Hendek Belediye başkanı Ali İnci, “Yol güzergahı üzerinde bulunan küçük dere üzerine sanat yapısının yapılması ile yolun alt yapı çalışmalarını sonlandıracağız. İnşallah önümüzdeki yaz döneminde de asfaltını atmak sureti ile alternatif yolumuzu kullanmaya başlayacağız. Her zaman dediğimiz gibi Hendek herşeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bunun inancı ile çalışıyoruz. Alternatif yolumuz ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]