İşte Hasan Çelebi'nin Deprem Projesi!

Adapazarı Belediye Başkan adayı Hasan Çelebi, her an bir daha yaşama ihtimalimiz olan deprem ile ilgili bir proje geliştirdi.

Hasan Çelebi deprem projesini şöyle özetledi; 

Adapazarı Belediyesi Başkan Adayı Hasan Çelebi olası bir deprem ve afete karşı hazırlıklı olabilmek amacıyla gerçekleştireceği faaliyetleri ve projeler ile doğal felaketlerin oluşmadan önce ve oluşmasından sonra halkımızın ve belediyemizin neler yapması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesini ve bu kapsamda gerekli altyapının hazır olmasını hedeflemektedir.
 
Belediye bünyesinde oluşturulacak afet koordinasyon merkezi ile belediye sınırları içerisindeki tüm mahallelerin deprem ve diğer doğal felaketlere karşı durumları analiz edilecek ve ilgili kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yapılarak önlemler paketi oluşturulacaktır. Her mahallede muhtarların önderliğinde afet birimi oluşturulacaktır.

Büyükşehir belediyesi ve diğer alt belediyeler ile birlikte bir erken uyarı sistemi kurulması kaçınılmaz olacaktır.
 
Olası bir deprem sırasında ve sonrasında vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kentin muhtelif bölgelerinde deprem destek üniteleri oluşturulacaktır.
 

Mahalle bazında afet durumlarında toplanma merkezleri belirlenerek mahalle sakinlerine detaylı olarak anlatılacaktır. Her ev ve işyerinde afet durumunda kullanılmak üzere mahalle toplanma merkezi, afet acil malzeme deposunun yeri ve afet koordinasyon merkezinin yerini gösterir haritalar dağıtılacaktır.
 
Mevcut hasarlı binaların acil olarak yıkılması için girişimler başlatılacaktır.
 
Daha önce bölgemizde yaşanan tüm acil durumların (deprem sel vb.) niteliği, etkileri, alınan önlemler, önlemlerin etkinliği ile ilgili bilgilerin yer aldığı acil durum veri tabanı oluşturulacaktır.
 
Vatandaşlarımıza; deprem ve diğer doğal felaketlere hazırlıklı olmaları amacı ile afetlerde alınacak önlemler kitapçığı hazırlanıp dağıtılacaktır.
 
Toplumu bilinçlendirme amaçlı eğitimler ve tatbikatlar gerekli sıklıkta düzenlenecektir.
 
İlköğretim ve liselerimizde depreme karşı hazırlıklı olma eğitimi verilerek gençlerimiz bilinçlendirilecektir.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]