İşte Balcı Ahmet'ten sağlıklı yaşamanın sırları

Adapazarı ilçesinde uzun yıllardır aktarlık yapan Ahmet Yaman (Balcı Ahmet) insanlara sağlıklı bir şekilde kilo verme yöntemlerini anlattı.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vücudunda ki zararlı yağları dışarı atmak ve sağlıklı yaşamlarına kavuşmak isteyen vatandaşlar farklı yöntemler kullanıyor. Bu kapsamda Balcı Ahmet zayıflamanın püf noktası olaraktan otlu yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini ve tembellikten kesinlikle kaçınılması gerektiğini belirtti.

Günde 2 litre su


Uzun yıllardır şifalı bitkiler konusunda bilgi edinen ve şifalı bitkisel ürünlerin satışını yapan ve Soma’da hayatını kaybeden madenciler ve yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Yaman, “Doğal beslenmek sağlığımızı korumanın en faydalı yaşam biçimidir. Bana göre kilo vermek, zayıflamak yanlış bir terimdir. Bunun yerine doğrusu olan sağlığımıza kavuşmak, vücudumuzdaki zararlı yağları dışarı atmaktır. Öncelikle konuyla ilgili olaraktan sağlıklı beslenmek zorundayız. Sağlıklı beslenmek için başta beyaz ekmek kesinlikle kullanılmayacak, kepekli ve bayat ekmekler yenilecek, mide ve bağırsak çalışacak. Herkesinde bilmesi ve öğrenmesi lazım olan bir konu olaraktan tembel olmayacağız. Günde 2 litre su içeceğiz, sabah kalktığımızda elimizi yüzümüzü yıkadıktan sonra 1 bardak su içerek midemizi çalıştırmamız gerekiyor. Bol su içerek bağırsaklarımızı çalıştırıp, toksin maddeler dışarıya atılacak. Toksin maddeler sağlıklı beslenerek dışarıya atılır. Sağlıklı beslenmekte o kadar pahalı bir şey değil. Mercimek yemeği, lahana yemeği, pırasa yemeği türlerinde yemekler yapılarak bu tür yemekler tüketilmeli. Bu yemekleri de zeytinyağlı ve yakmadan yapılması gerekiyor” dedi.

"Otlu yemekler tercih edilmeli"


Bugünlerde zayıflamanın yanı sıra çoğu müşterinin mide rahatsızlıkları sebebiyle aktara geldiklerini belirten Balcı Ahmet, bu gibi konulara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yaman sözlerinin devamında zayıflamanın püf noktası olaraktan ise otlu yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tek çeşit yemek yenilerekten midenin yenilen yemeği hem güzel hazmedeceğini hemde vücudun iyi gıda alacağını belirtti. Bayanlara da ufak bir tavsiyede bulunan Balcı Ahmet, “Pilav yemeğinin bile haşlanarak yapılması gerekiyor. Yemeklerimizi kavurmadan yapacağız, hangi yemek olursa olsun tencereye koyduğumuzda 15-20 dakika kavurarak pişireceğine, hiç kavurmadan malzemeyi koyduktan sonra kısık ateşte 15 dakika da yaptığın yemeği 40 dakikada yapacaksın. Çok fazla enerji sarf edilmeyerek, sağlıklı besinler alınabilir” diye konuştu. Son olarak Balcı Ahmet, vatandaşlara öneride bulunarak, “Biberiye, kekik, yeşilçay, mate, funda karışımı kullanılırsa vücuttaki yağ deposunun erimesine yardımcı sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]