İşte Arifiye'nin yeni tren garı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren Projesi (YHT) kapsamında, Arifiye\'ye yapılacak olan modern gar binasının projesi açıklandı.

Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında, Arifye\'nin tarihi gar binası yıkılarak, yerine modern ve büyük bir gar binası inşa edilecek. Yeni gar binasında yolcuları tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Toplamda 1218 m² kapalı alanı, 730 m² açık alanı olan gar binasının zemin katında; yolcu salonu, gişeler, kafeterya, elektronik emanet odası, vatandaş ve engelli WC\'leri, bebek bakım odası, mescit ve temizlik odası, birinci katta ise kafeterya, lokanta, personel yemekhanesi, mutfak, elektrik odası, depo ve WC\'ler bulunuyor.

Binada TCDD görevlilerinin büroları da modern tarzda planlanmış. Yeni binanın bir yıl içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.
Bu arada geçtiğimiz günlerde TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, bölgede incelemelerde bulunarak, Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Apaydın, "Yüksek Hızlı Tren Projesine ilişkin alt yapı çalışmalarının yüzde doksanı tamamlandı. Üst yapıda ise balanslı ve kataner direklerimiz dikilmeye başladı" dedi.

Apaydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız incelemelerde bölgede yapılması düşünülen düzenlemeleri gözden geçirdik. İhtiyaç olan alt yapı ile ilgili tespitleri değerlendirdik. Bu arada çalışmalar sırasında çevreye de minimum oranda zarar vermek için azami gayret sarf ediyoruz. Çalışmalar Ağustos ayı içerisinde ağırlıklı olarak tamamlanacak. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha sabretmelerini istiyoruz."

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]