İşte Akyazı'nın en yaşlı insanı

Akyazı İlçesi Taşburun köyünde yaşayan 109 yaşındaki Hanife Furuncuoğlu, 9 çocuğu ve 51 torunu ile çevredekilerden büyük ilgi görüyor. Hanife Furuncuoğlu\'nun tek isteği torunlarının kendisini sık sık ziyaret etmesi.

Aslen Trabzonlu olan Hanife Furuncuoğlu, 4 yaşındayken 1908 yılında iddiaya göre babası Mustafa Sakallıoğlu\'nın savaş nedeniyle askere alınmasının ardından annesi ve kardeşleriyle birlikte Düzce\'ye göç etti. Daha sonra da Akyazı\'ya gelerek, Taşburun Köyü\'ne yerleşti. Askere alınan babasını ise bir daha hiç görmedi, haber de alamadı.

Bölgenin en yaşlı kişisi olarak bilinen Hanife Furuncuoğlu, 3\'ü erkek, 6\'sı kız olmak üzere 9 çocuk dünyaya getirdi. 51 torunu, sayısını hatırlayamadığı kadar torununun çocuğu olduğu belirtilen Hanife Furuncuoğlu\'nun ilerleyen yaşına rağmen, yaşlılığa bağlı bazı sorunların dışında önemli sağlık problemi bulunmuyor. Torunu Mustafa Furuncuoğlu ile yaşayan ve kendisini ziyarete gelen torunlarıyla konuşup anlaşabilen Hanife Nine, onlardan kendisini sık sık ziyaret etmelerini istiyor. Torunlarının getirdiği bisküvileri büyük bir iştahla yiyen Hanife Furuncuoğlu, akrabalarının yanı sıra bölgede yaşayanlar tarafından da ziyaret ediliyor.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]