İşte Akçay Barajı'ndaki son durum

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile proje mühendislerinden çalışmaların geldiği son durum ile ilgili bilgi alan Toçoğlu, “Akçay Deresini yönlendirmek için projelendirilen 290 metrelik tünelde son 50 metredeyiz. Tünelin tamamlanmasının ardından baraj gövdesinin imalatına başlayacağız. Baraj göletinde 20 milyon metreküp su birikecek. 20 milyonluk aktif hacimle birlikte şehrimize 40 milyon metreküplük yeni bir içmesuyu kaynağı kazandırmış olacağız” diye konuştu.

50 yıllık içmesuyu

Projenin uzun yıllar şehrin hizmetinde olacağına da vurgu yapan Toçoğlu, “Şehrimizin 50 yıllık içmesuyu ihtiyacı Akçay Barajı’ndan karşılanacak. Sapanca Gölü’nden şehrimize verilen sudan önemli ölçüde tasarruf etmiş olacağız. Bu projemizle hem Sapanca Gölü’nün geleceğini koruyacağız hem de şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Akçay projesi kapsamında inşa edilecek hidroelektrik santralleriyle de elektrik üretim kapasitemizi artıracağız. Barajın önümüzdeki döneme yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]