İşte Adapazarı Belediyesi'nin 2014 yılı bütçesi

Adapazarı Belediyesi Meclisi, 2014 yılı Mali yılı plan bütçesini 76 milyon 300 bin TL olarak kabul etti.

Adapazarı Belediye Meclisi, 2014 yılı Mali Tasarısı ve izleyen 2 yıl olan 2015-2016 Mali Yılı Bütçesi için Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında toplandı. Bütçe görüşmeleri öncesinde gündem maddeleri dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Suat Çokluk, bütçe görüşmelerine olumsuz oy kullanacaklarını belirterek, “Ancak teklif sizin olurunuzla meclisten geçecek. Adapazarı Belediyesi\'ne ve halkına hayırlı olsun” dedi.

Eleştirilere cevap


Suat Çokluk’un bazı eleştirilerine cevap veren AK Partili meclis üyesi Mahmut Arslan, belediyelerin asli görevlerinden söz ederek, “Benim mahallemde çöpler her gün toplanıyor. Başka mahallelerde de bu böyle. Kaldırım ve asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Bunlar kalıcı hizmetler değil midir” dedi.

"Kendi kendine yeten bir belediye olduk"

Muhalefet partili meclis üyelerinin eleştirilerine karşılık veren Başkan Dişli, “Bütçemiz her geçen sene artmıştır. Bunun sebebi de yaptığımız hizmetlerdir. Hem muhalefet hem iktidar partisi meclis üyelerine söylüyorum. Kendinizden emin olun. Yaptığınız işi küçümsemeyin. Yapılanları görün. Kapalı pazaryerlerinin sayısını hızla artırıyoruz. Şehir trafiğini olumsuz etkileyen bu pazaryerlerini bir bir kaldırarak kapalı alanlarda topluyoruz. Bunun bir örneği başka şehirlerde yok. Bunu söyleyen de Sebzeciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan. Hepinizin katkılarıyla ilçemize güzel hizmetler kazandırdık. Bunları kendinize moral vermek için konuşun. Bu hizmetlerde hepinizin katkısı var. Kendi kendine yeten bir belediye olduk. Hedefimizi ne kadar büyütürsek yaşam kalitemiz de o kadar artar. Her gün daha iyiye koşturmalıyız” dedi.

MHP’li meclis üyesi Mehmet Emin Kaba’nın, “Okul yapmak belediyenin görevi midir?” sorusuna da açıklama yapan Başkan Dişli, “Şimdiye kadar böyle bir çalışmamız olmamıştı. Ama son çıkan yasayla belediyelere okullara direk yatırım yapma yetkisi verildi. Daha önce bizi okul yaptırmıyorlar diye eleştiriyorlardı. Şimdi de bize sordular. Bizde bütçemiz uygun yanıtını verdik. İlgili komisyonlarımız değerlendirdi. Karar verdi. Oradaki çocuklarımız prefabrik okulda küf kokusu içinde eğitim alıyorlardı. Belki bizim katkılarımızla bu çocuklar 5-6 yıl sonra kazanacağı ortamı daha erken kazanmış olacak. Bu okulun oradaki bölge esnafına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından 2014 mali yılı bütçesi 76 milyon 300 bin TL olarak oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]