İşsizlere İyi Haber: Bu Fırsat Kaçmaz

AB Proje Birliği tarafından desteklenen ve İş Kur tarafından yürütülen proje kapsamında Ankara, İstanbul ve Sakarya'da toplam 220 işsiz vatandaş meslek sahibi yapılarak işe yerleştirilecek.

Öz Gıda İş Sendikası başvurusu üzerine Türkiye Gıda Sanayi İşverenler Sendikası'nın da ortak olduğu proje kapsamında kursa tabi tutulan 220 kişi gıda sektöründe istihdam edilecek. Proje Koordinatörü Jülide Sarıeroğlu, Sakarya Yunus Çiloğlu Meslek lisesi'nde projenin tanıtımını yaptı.

En Çok Kadınlar Etkilendi

Sarıeroğlu, işsizlikten en çok kadın ve gençlerin etkilendiğini belirterek, "Projemiz kadın ve gençlerin istihdam oranının artırılması, işletme, eğitim kurumu, ilişkisi kurularak gıda sektörünün ihtiyacı olan işgücünün yetişmesidir. Bu doğrultuda bu meslek gurubunda kadın ve genç erkekleri sertifikalı meslek sahibi yapmaktır. Projeyle 160 kadın ve genç kız 60 genç erkek meslek ve iş sahibi olacak" dedi.

60 Kişi İş Sahibi Olacak

Kurs başvurularını önümüzdeki günlerde ilan edileceğini ve bu başvurulardan Sakarya'da 60, İstanbul ve Ankara'dan da 80'er kişi seçileceği bilgisini veren Sarıeroğlu, 12 ay sürecek kurs sonrasında sertifika verileceğini ve bu kişilerin Sakarya'da Ak Gıda, İstanbul'da Fresh Cake ve Ankara'da Unu Ekmek fabrikasında istihdam edileceğini kaydetti.

Kursiyerlere Cep Harçlığı Verilecek

Eğitim programlarının meslek liselerinde verileceğini ifade eden Sarıeroğlu, kursiyerlere günlük 8 euro yemek ve yol harçlığı verileceğini dile getirdi. Eroğlu şöyle koruştu: "Süt ve süt ürünleri elemanı ile ilgili 174 saatlik kurs Sakarya Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi'nde, kek ve pasta üretimi elemanı ile ilgili 228 saatlik kurs İstanbul Zeytinburnu İMKB Teknik Meslek Lisesi"nde, ekmek üretim elemanları ile ilgili 216 saatlik kurs ise Ankara Zeynep Salih Alp Kız Teknik Meslek Lisesi'nde uzman eğitimciler tarafından verilecek

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]