Israrlı Davranış Olumlu Sonuç Verdi

Kesme çiçekçilik Pamukova'da sanayi haline geldi. 2 üretici ile başlayan kesme çiçek üretimi şu anda 12 üreticiye ulaştı.

Pamukova'da kesme çiçek yetiştiriciliği dev adımlar ile büyümeye devam ediyor. İki yıl önce 2 üretici ile başlayan kesme çiçek yetiştiriciliği şu anda 12 üreticinin kazanç kapısı oldu.

Belediye başkanı ısrarlı davranınca yol açıldı

Pamukova'da kesme çiçek yetiştiriciliğine 2 yıl önce başlayan Mustafa Şaylan "Belediye Başkanımız Sayın Hikmet Ferudun Turan, o zamanlar ille de kesme çiçek yetiştiriciliğini yapmamızı istemiş ve bize her türlü desteği sağlayacağını söylemişti. İyi ki kendisini dinlemişiz. Kendimizi bir anda çok büyük bir sanayinin içinde bulduk. Kendisine çok teşekkür ederim." dedi.

6 bin metrekarelik alanda üretim var

Pamukova'da kesme çiçek yetiştiriciliği yapan Mustafa Şaylan 2 bin metrekarelik alanda başladığı üretimi şu anda 6 bin metrekareye çıkarmış durumda. Toplam üretim alanının 5 metrekaresi açık alan. Şimdi ise yan tarlalardan 7 bin metrekarelik yer kiralayıp tüm üretimini 13 bin metrekarelik alana yayarak, kesme çiçek çeşitlerini çoğaltacak.

6 çeşit çiçek üretiyor

Pamukova belediyesi kilitli parke tesislerinin bulunduğu kesime yakın yerde üreticilik yapan Mustafa Şaylan açık ve kapalı üretim alanlarında Gelbora, Cibsofilye, Solidigo, Lisyantus, Şebboy ve Gloyör üretiyor. Yeni üretime açacağı alandan sonra çeşit sayısı dokuza yükselecek. Pamukova'da üretim gittikçe yayılıyor. İki yıl öncesine kadar 2 kişi tarafından yapılan kesme çiçek üretimi şu anda 12 üreticiye çıkmış durumda. Pamukovalı çiçek üreticileri üretimlerini İstanbul ve Ankara'ya yollayarak çiçek borsasında değerlendiriyor. Kazançlarını ise "Eh işte karnımız doyuyor. Memnunuz." diyerek belirtiyorlar.

Pamukova belediye başkanına teşekkür çiçeği

Üretici Mustafa Şaylan hazırladığı kesme çiçek buketini Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'a getirerek teşekkür etti. Mustafa Şaylan "Başkanımızın bizde çok emeği var. Bir değil bin buket helal olsun." diyerek buketi başkan Hikmet Ferudun Turan'a verdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]