İsrail'in Gazze'ye saldırıları Sapanca'da protesto edildi

Sapanca ilçesinde bir araya gelen çocuklar, İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden ve zor günler geçiren akranları için eylem yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının çağrısıyla Rüstempaşa Camisi önünde toplanan çocuklar adına açıklama yapan 11 yaşındaki Betül Yılmazer, Gazze’deki çocukların sesi olmak için toplandıklarını söyledi.

İsrail’in saldırıları sebebiyle Ramazan Bayramı’nda birçok çocuğun ya hayatını kaybedeceğini ya da elini öpecek babasının kalmayacağını belirten Yılmazer, şunları kaydetti:

"Gazzeli kardeşim. Bu ramazanda iftar sofrasında ailemizle oturuyor, top sesini duyunca sevinçle orucumuzu açıyoruz. Biliyoruz ki sen top seslerinden çok korkarsın çünkü senin için bu ses, iftar sevinci değil, \'ölüm\' demek. Bayram yaklaşıyor. Hepimizin babası, bize güzel bayram kıyafetleri aldı. Her bayramda çok sevinmemize rağmen, bu bayram sevinemedik. Bayramda annemizin ve babamızın elini öptüğümüzde belki sen çoktan ölmüş olacaksın. Yaşasan da ne fark eder ki? Belki de İsrail, bayramda elini öpeceğin el bırakmayacak. 10 çocuk, 50 çocuk, 100 çocuk öldürdün, yetmedi. Bugüne kadar 182 çocuk öldürmüşsün, yetmedi. Söylesene İsrail, çocukları neden sevmiyorsun? Ey Dünya, İsrail\'e ‘dur’ demek için kaç annenin, kaç babanın, kaç çocuğun ölmesini bekliyorsun?

Ölen Gazzeli çocuklar senin çocuğun olsaydı, susar mıydın? Söylesene kalbinin yumuşaması için kaç çocuk daha ölmeli? Eğer ölen çocuk Yahudi, Hristiyan olsa susar mıydın?"

Çocuklar, açıklamanın ardından dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]