İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi

Adapazarı\'nda yaklaşık bin kişilik grup,  teravih namazı öncesinde İsrail\'in Gazze\'ye karşı başlattığı kara harekatını protesto etti. Protestoya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Toçoğlu da katıldı.

Adapazarı\'nda faaliyet gösteren İnsani Yardım Vakfı (İHH) il temsilciliği tarafından organize edilen protesto bulvardaki Adapazarı Kültür Merkezi önünde yapıldı. Protestoya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve yaklaşık bin kişilik bir grup katıldı.

Topluluk protesto sırasında \'Sakarya\'dan Gazze\'ye direnişe bin selam\' yazılı pankart açarak, İsrail\'in Gazze\'yi işgal altına almasını atılan sloganlarla protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağıyla Gazze\'ye destek veren topluluk \'kahrolsun İsrail\' şeklinde sloganlar atarak Gazze Şeridi\'nden geçerek kara harekatına başlayan İsrail ordusuna tepki gösterdi.

Topluluk adına basın açıklamı yapan İHH Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, İsrail\'in amacının Gazze\'deki direnişçileri ve ailelerini öldürerek intikam almak olduğuna dikkat çekerek, şu ana kadar ölenlerin yüzde 80\'inin sivil olduğunu ve 50\'den fazla küçük yaşta çocuğun şehit edildiğini kaydetti. Gazze\'deki son durumun dayanılmaz boyutlara ulaştığını kaydeden Ademoğlu şunları söyledi:

"Gazze\'de zaten kötü olan insani durum dayanılmaz boyutlara ulaştı. Havadan denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80\'ini siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 50\'nin üzerinde çocuk şehit edildi. Bu da İsrail\'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor. İsrail\'in yeni stratejisi sadece direnişçileri hedef almak olmadığı, asıl hedefin direnişçilerin ailelerini ve sevdiklerini yok ederek intikam almak olduğu hedef alınan evlerin büyük bölümü İsrail\'in öldürmek istediği direnişçilerin aile yada akrabalarına ait evler olmasından anlaşılıyor. Şu ana kadar sivil Filistin\'lilere ait 1000\'den fazla ev yerle bir edildi. Ölü sayısı sürekli artarken yaralıların sayısı 2 Bin\'e yaklaştı."

Canlı kalkan olmak için imza attılar

Ademoğlu yaptığı açıklamanın ardından kalabalık grup Gazze\'de işgal altında olan vatandaşlar için dua etti. Öte yandan hayatını kaybeden Gazze\'ye destek amaçlı Sakarya İHH olarak canlı kalkan olmak isteyen vatandaşlar için imza kampanyası başlattı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]