İsrail'in Gazze saldırıları Sapanca'da protesto edildi

İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Sapanca ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sapanca Bilgi, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (SABED) ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) çağrısıyla Rüstempaşa Camisi önünde toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan SABED Başkanı Ömer Sevim, Gazze’de devam eden işgale ve İsrail\'in insanlık dışı tutumuna dikkati çekerek, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların kınama bildirilerinden başka bir şey yapmadığını, çifte standart uygulandığını söyledi.

İsrail\'un saldırılarına karşı Müslümanları bir arada ve Filistin’e destek olmaya çağıran Sevim, şunları kaydetti:


"Saldırılar sonucu paramparça edilen bebeklerin cansız bedenlerinin görüntüleri, dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da emperyalist güç odakları, bu katliamları kenara bırakarak, İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya dizilmekten çekinmemektedir. Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına cevap vermek görevi tüm ümmetçe üstlenilmelidir. Son olarak Mısır’da darbeciler ve onlara destek verenlere, Suriye’de Şebbihalar ve onlarla katliam yapanlara ve Filistin’de siyonistlerin cürümlerine karşı dayanışma içerisinde olmak, ümmet bilincinin gereğidir. Katilleri, zalimleri ve işbirlikçilerini lanetliyoruz ve  kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]