İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Sakarya Adalet Girişimi, İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtını protesto ederken, İsrail’le her türlü ilişkinin kesilmesi ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR), 462. hafta adalet ve özgürlükler eyleminde İsrail işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik işgal girişimini ve Filistin halkına yaptığı katliamı protesto etti. SAGİR adına Behzat Çakmak tarafından okunan açıklamada “Siyonist İsrail, ürettiği bahanelerle bütün insanlığı esir alarak, en vahşi biçimde tehdit ve saldırılarını sürdürüyor. On yıllardır devam eden zulüm ve cinayetlerini, küresel işbirlikçilerinden ve mustazaflarını çaresizliklerinden aldığı cesaretle bugün bir kez daha sergilemektedir. Özellikle Ramazan ayında zulmünü arttırarak Müslümanların izzet ve şerefini test etmek gafletini sergileyen katil İsrail şiddetini lanetliyoruz. Emperyalist Amerika, 600 milyon dolar yardımla İsrail’in zulmünü desteklediğini ilan ediyor, lanetliyoruz” dedi.

Boykot çağrısı

İsrail’e siyasi, stratejik ve ekonomik destek veren Batı devletlerini protesto eden SAGİR, İslam ülkelerinden de Filistin’e yeterli desteği vermediğine dikkat çekerek “Müslüman dünyanın akıl almaz suskunluğunu, kör ve sağır kesilişini ise Rabb’imize şikayet ediyoruz. Ey İslam ülkelerinin zulme suskun destekçileri, İsrail büyükelçisini sınır dışı eden Venezuella kadar da insanlıktan nasibiniz yok? Ey grup ve tarafgirlik taassubu içinde küçük dünyalarına kapananlar! İsrail ile ticari ilişkilerini kesen Şili kadar da mı insanlık onurundan nasibiniz yok?” dedi. Açıklamanın devamında ise İsrail’e maddi destek sağlayan firmaların boykot edilmesi ve İsrail elçiliğinin mutlaka kapatılması çağrısı yapıldı.

Açıklamada İsrail ürünlerinin boykot konusunda ısrar edilmesi gerektiği vurgulanarak, “Dua ve yakarışlarımızın yanı sıra Müslümanlar olarak hiç olmazsa tüketim gücümüzü kontrol ederek siyonizme destek veren firmaların ürünlerini, işletmelerini, AVM’lerini protesto ederek tavrımızı somutlaştırmalıyız. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan’da bile tüketimi daha da artan Coca-Cola’yı sofralarımızdan kaldırmak için İsrail füzelerinin menzilinde mi olmamız gerekiyor? Ariel deterjanı ile çamaşırlarımızı temizlerken Gazze’de katledilen çocukların ellerimize bulaşan kanlarını nasıl temizlemeyi düşünüyoruz? Kamuoyundan beklediğimiz bu hassasiyet ve duyarlılığın yanında, Hükümet’ten kınama ve itirazların ötesinde acilen somut girişimlerde bulunularak İsrail ile her türlü siyasi, iktisadi ve askeri ilişkilerin kesilmesini, gerekli en sert yaptırımların uygulanmasını istiyoruz.” dedi.

“Siyonist elçilik kapatılsın”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Gazze halkı yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemin sonunda İsrail bayrağı yakılarak tekbir getirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]