İsrail saldırılarına, Sakarya'dan büyük öfke

Sakarya\'da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Orhan Camii önünde toplanan grup, İsrail aleyhine "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Muhammed\'in ordusu, kafirlerin korkusu" sloganı attı. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Yardımcısı Öztopaloğlu, İsrail\'in Gazze\'ye yönelik kara saldırılarının devam ettiğini söyledi.

"Laf değil, icraat bekliyoruz"


Çok sayıda zırhlı araç ve tankla Gazze\'deki yerleşim bölgelerinin bombalandığına işaret eden Öztopaloğlu, gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığının tutum ve davranışlarının kendilerini kaygılandırdığını dile getirdi. Öztopaloğlu, "Aklı başında herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği (AB), siyonist terör örgütü İsrail\'in varlığını teminat altına almak için vardır. Neden \'İslam Birliği\' adı altında bir bakanlık kurulmuyor? Bunu, bizlerin vatandaş olarak düşünmemiz ve sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu. İsrail\'i kınamalarının sonuç getirmeyeceğini savunan Öztopaloğlu, "Uluslararası siyaset, hamasi nutuklarla değil, yasa, anlaşma ve yaptırımlarla işler. Laf değil, icraat bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, hükümetin, Gazze\'ye yönelik somut girişimde bulunmadığını ileri süren konuşmacıyı protesto eden vatandaşa gruptakiler sert tepki gösterdi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]