İspanya'nın ortaya attığı iddia fındık fiyatlarını düşürdü

İspanya Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği\'nin Türkiye\'deki fındıklarda insan sağlığına zararlı aflatoksin maddesine rastlandığını iddia ederek alımların durdurulması istemesi, Karasu’da tepkiyle karşılandı.

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş ihracat ürünlerinin sıkı denetimden geçtiğini hatırlatarak, aflatoksin maddesine rastlanan hiçbir ürünün ihracat edilmediğini söyledi. İspanya’nın spekülasyon üreterek Türk fındığı üzerinde oyun oynadığını belirten Hordoloş, “Dünya ihracatının yüzde 90’ınını karşılayan Türkiye fındığı üzerinde öteden beri çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Bu da bunlardan biri. İspanya son yıllarda kendi fındığına pazar aramaktadır. Özellikle Uzakdoğu ülkelerine ihracatta bulunan İspanya son yıllarda Avrupa’da pazar aramaktadır. Avrupa’da da bu tür spekülasyonlarla Türk fındığının önü kesilmeye çalışılmaktadır. Bu bir oyundur ve İspanya Türkiye’den bu asılsız iddiaları nedeniyle özür dilemelidir” dedi.

İspanya’nın ortaya attığı asılsız iddiaların fındık fiyatlarını etkilediğini de ileri süren Fikri Hordoloş, "Bir hafta önce 6.80 lira olan fındık fiyatları bugün 6.40 TL\'ye gerilemiştir. Bu durama Türk yetkililer gereken tepkiyi göstermelidir. Bu oyun bozulmalıdır” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]