İspanya'nın Mayorka Adası'na Gittiler

Karasu İnönü İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan TASTE OF FESTIVALS (BAYRAMLARIN TADI) adlı comenius okul ortaklığı projesinin ikinci eğitim gezisi, Türkiye ve İtalya'daki okulların katılımıyla İspanya'nın Mayorka Adası'nda gerçekleşti.

İspanya'ya düzenlenen proje gezisine; Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Bülbül, Proje Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Anıl Devge, Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Yardım ile öğrencilerden Selena Küçük, Meltem Uğur, Hande Arslan katıldı.
Bayramların Tadı

Mayorka Adası'nın tarihi ve kültürel nitelik taşıyan mekanlarının da ziyaret edildiği gezide proje ortağı okulda derslere davet edilen misafir eğitimcilere eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Üç ülkenin koordinatörlerinin katıldığı toplantılarda projenin işleyişi ve gelecekteki etkinlikleri üzerine çalışmalar yapıldı. Bayramların Tadı isimli projenin son toplantısının Türkiye'nin ev sahipliğinde 2010 yılı Nisan ayında Karasu'da gerçekleştirilmesi kararı alındı.
Hepimiz İçin Kazanım Oldu

İspanya'nın Mayorka Adası'na düzenlenen proje gezisinin son gününde şehrin yöneticilerinin katıldığı yemekli toplantı yapıldı. Tüm katılımcıların duygularını dile getirdiği toplantıda söz alan Karasu Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, “Kültürel projeler ülkelerin kaynaşmaları ve dünyaya barışın egemen olması adına çok önemli ve değerlidir. Çünkü tanımadığımızdan, bilmediğimizden korkarız. Onu “başka” sayarız. Halbuki dostluk, sevgi, hoşgörü ve barış dolu bir dünya için önce birbirimizi tanımamız gerekir. Bu bağlamda inanıyorum ki bu proje hepimiz için kazanım oldu. Gösterilen ilgiye ve başta üç ülkenin koordinatörleri olmak üzere projede emeği geçen ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]