İslam Dünyası Kalite Toplantısı gerçekleşti

4. İslam Ülkeleri Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği ( AQAAIW)  toplantısı İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İslam üniversiteleri rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nin organizasyon sahipliğini üstlendikleri toplantılarda, üniversitelerde kalite konusu masaya yatırıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yükseköğretimde kalite meselesinin önemine değindi. Kalite konusunda dört koldan çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya,  Türkiye’nin bu alanda ödevlerini hakkıyla yapmış bir ülke olarak dünyaya açılacağını belirtti.

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Toplantısı’nı gelecek yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapmayı planladıklarını kaydeden Çetinsaya, “Bu gün burada İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği’nin toplantısındayız. Hem yönetim kurullarını hem genel kurullarını Türkiye’de yapıyorlar. Son beş yıldır aktif olan bir kurum. Biz de Türkiye olarak katkı veriyoruz” dedi.

Toplantıda Sakarya Üniversitesi’nin kalite politikasını ve modelini tanıtan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kalite ve akreditasyon konusunda Sakarya Üniversitesi olarak geldikleri noktayı ve yöntemlerini anlattı. Üniversite olarak gerek öğrencilerin gerekse öğretim üyelerinin değişime kolay adapte olacak donanımda olmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Elmas, teknoloji ve bilişim alanında meydana gelen gelişmelerin kalite ve akreditasyon kriterlerini sürekli değiştirdiğini bu anlamda gelişime açık eğitim anlayışının çok önemli olduğunu ifade etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]