İŞKUR'un 2014 yılı performans ödülleri dağıtıldı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlerinin performanslarının değerlendirildiği toplantı İŞKUR’un Ankara’daki Genel Müdürlük hizmet binasında yapıldı.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve İl Müdürleri katıldı. İl müdürlüklerinin 2014 yılı performansları değerlendirildiği toplantıda 8 grubun birincisi olan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine plaket verildi. 2014 yılı hedef gerçekleştirme rakamları üzerinden yapılan değerlendirmeye göre 8 grubun birincisi olan İzmir, Sakarya, Aydın, Tokat, Bolu, Karabük, Kırıkkale, Bingöl il müdürlükleri plaketlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı’nın elinden aldı.

Diğer taraftan, İl Müdürlüklerinin 24 kriter olarak belirlenen hedeflerden, en az 21 ve üzerindeki hedefini % 100 olarak gerçekleştiren 3 İl Müdürlüğü olan Sakarya, Karabük ve Kırıkkale İl Müdürlüklerine takdirname belgesi verildi. Ayrıca, meslek edindirme seferberliği olarak bilinen UMEM-Beceri-10 projesi kapsamında mesleki eğitim programı düzenleyerek en çok istihdam sağlayan Kocaeli, Sakarya ve İstanbul il müdürlüklerine teşekkür belgesi verildi. 2014 yılı hedef ve performans sistemine ilişkin plaketi, takdir ve teşekkür belgelerini Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli adına İl Müdürü Tekin KAYA aldı.

2014 yılı il müdürlüklerinin performansının değerlendirildiği ve 2015 yılı hedeflerinin planlandığı toplantıda, İŞKUR Genel Müdürü Sayın Dr. Nusret YAZICI il müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada; işsizliği azaltmak yönünde çalışmaların tüm hızıyla sürdürülmesini istedi. İŞKUR’ un işsizliğin azaltılmasındaki sorumluluğu ve üstlendiği misyona değinen YAZICI; “2014 yılında yaklaşık 700 bin kişiyi özel sektörde iş sahibi yaptık, amacımız daha fazla açık iş alarak işe yerleştirmeyi artırmak, daha çok işsize nitelik kazandırarak kamu ve özel sektör işyerlerinin işgücü ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamak” olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK, “İŞKUR’ un istihdam gibi ulvi bir hizmeti yerine getirdiğini bu görevi yerine getirme noktasında tüm merkez ve taşra teşkilatındaki personele büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Hepimiz yaptığımız işin bilinciyle hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışmalıyız. Takım ruhu içinde çalışarak güvenlikçimizden en üst düzey idarecimize kadar hizmet almak için kurumumuza gelen vatandaşımıza her zaman güler yüzlü ve müşfik davranarak onların Allah razı olsun demelerini sağlamalıyız.” dedi.

Bilindiği üzere, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, grup birinciliği yerine Türkiye sıralamasının yapıldığı 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki performans değerlendirmelerinde de arka arkaya 3 yıl birincilik elde etmişti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]