"İşkence Olayının Üzerine Gidilecek"

Sakarya Baro Başkanı Vacit Öktem, Ferizli L Tipi Cezaevi'nde yaşanan işkence iddialarının kendilerini üzdüğünü belirterek, Sakarya Barosu olarak olayın üzerine giderek takibini sürdüreceklerini söyledi.  

Ferizli L Tipi Cezaevi'nde cinsel taciz suçlularına işkence yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 5 infaz koruma memuruyla ilgili Sakarya Baro Başkanı Vacit Öktem bir açıklama yaptı.

Öktem, cezaevinde yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Sakarya Barosu bu olayın üzerine gidecek ve takibini sürdürecek. İşkence insanlık suçudur. Sakarya Barosu her zaman insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü savunmuş bir kuruluştur. Olay soruşturma kapsamında olduğu için bizim bu konuda olayın gelişmesiyle ilgili bir beyanda bulunmamız mümkün değil" dedi.

Baronun görevi gereği bu konunun takipçisi olacağını anlatan Öktem, şöyle konuştu: "Gerektiği yerde gerektiği biçimde konu ile ilgilenecek. Bu konunun açığa çıkmasını ve aydınlatılmasını bekliyoruz. Adalet Bakanlığı bu konu üzerinde hassas. Cumhuriyet Savcılığı ve biz bu konu üzerine çok hassasız."

Olayla ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]