Isınmak için aracın motoruna giren kedi canından oluyordu

Arifiye ilçesinde soğuktan üşüyen bir kedi, ısınmak için aracın motoruna girince az kalsın canından oluyordu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kış aylarında bu tip olaylara çok sık rastlandığını belirterek, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Yaralı şekilde çıkardılar


Arifiye Kent Meydanı önünde park halinde olan aracına binen Necdet Atbaşı, aracını çalıştırdığında ön kaputtan ses gelmesi üzerine aracını durdurdu. Atbaşı, aracın motor kısmına baktığında yavru bir kedinin sıkıştığını gördü. Soğukta ısınmak için aracın motor kısmına sığınan kediyi gören Atbaşı, itfaiye ve veteriner ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kediyi çıkartamazken, veteriner ekipleri kediyi sıkıştığı motordan ayağı yaralı şekilde çıkardılar. Yaralanan kedi, ekiplerin elinden kaçarak uzaklaştı.

Aracında hasar oluştu

Olayı anlatan Necdet Atbaşı, “Araca bindim, aracı çalıştırdım, vitese taktım direksiyon ağırlaştı. Sonra kaputtan kedinin sesini duydum, indim, kedinin sıkıştığını gördüm. Kediyi fark ettikten sonra önce itfaiyeyi aradım, sonra veterinere haber verdim. Veteriner geldi kurtardı. Aracımda oluşan hasarı da kedi ödeyecek” dedi. Kedinin motor kısmından kaçıp gitmesinin ardından Atbaşı aracını sanayiye götürdü.

Yıldız, vatandaşları uyardı

Sakarya Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, bu tarz olaylarda vatandaşların daha dikkatli olmasını isteyerek, “Havalar yer yer akşamları eksi 5 ila eksi 7 dereceyi görüyor. Gündüzleri de 0 dereceye yakın seyrediyor. Bu da hayvanların en sıcak ya da korunabilecek kapalı ortamlara, ki bunlar bazen araçlar olabiliyor. Bazen bu da istenmeyen kazalara neden olabiliyor. Örneğin motora giriyor, motorda hasar oluşturabiliyor, hayvancağız canından olabiliyor. Tabi bu arada biz insan olarak mutlaka çok dikkatli olmalıyız. Hem karşı tarafa, yani hayvanlara hem de kendimize bir zarar oluşmaması için mutlaka dikkat etmemiz gerekir. Arabayı çalıştırmadan önce şöyle bir aracın önünde, sağında solunda bir dönmek lazım ve böyle bir şey olduğu zaman da en yakın veteriner hekimine başvurulması ve uzman yardımı alınmasını şart görüyorum” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]