İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Ağralı'dan açıklama

Türkiye fırtınalı bir döneme girmiştir. Batı destekli bölücülük ve batı destekli irtica, yenidünya düzeninin taşlarını Ülkemizde ve çevre ülkelerde. Etnik milliyetçiliği ve mezhep ayrılıklarını körükleyerek döşemektedir. Ekonomik boyutuyla, iç pazarımız daraltılmış ve yıkıma uğratılmıştır. Bu durumu ilimiz Sakarya’da görmekteyiz. Kamu iktisadi teşekkülleri olan, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Et balık Kurumu, Şeker fabrikası, Tüvasaş ve köy hizmetleri Büyük oranda daraltılmış ve ortadan kaldırılmışlardır. Bu durum Sakarya’da işsizler ordusu yaratmanın ötesinde, çalışanlar üzerinde büyük baskı oluşturmuş.

Özal ile başlayan, Tansu Çiller ile sürdürülen ve AKP iktidarı ile yürütülen, Türkiyen’in Dünya ekonomisi ile bütünleştirilme programı, gelmiş bir duvara dayanmış ve iflas etmiştir. Saman ve et ithal eden ülkemizde, ihracat artışı bir palavradan ibarettir.

Artık Türkiye üretim ekonomisini yeniden uygulamak zorundadır.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında denenmiş, sınanmış ve başarı kazanmış, devletçi ve halkçı üretim programlarına ihtiyacımız var. Sorun gelmiş siyasi iktidarda düğümlenmiştir. Her türlü ekonomik ve toplumsal gelişmenin anahtarı siyasal iktidardır. Siyasal iktidar ülke kaynaklarını, kimlere ve neye göre pay edileceğine karar veren bir mekanizmadır. Eğer bu mekanizma elinizde yoksa başka bir deyişle membaının başında değilseniz, gürül gürül akan suyun kıyısında kenarında boğulursunuz.

İşçi Partisinin ortaya koyduğu “Milli hükümet programı” ile bir direnme ekonomisi inşa etmek için, mücadele etmektedir.

Paranın giriş ve çıkışı kontrol altına alınacaktır. Merkez Bankası yeniden yapılandırılacak, güçlü bir kambiyo rejimi oluşturulacaktır.

Türkiye’de üretilen tarım ürünlerinin dış alımı kaldırılacak, çiftçimiz, ucuz gübre, ucuz mazot ve yerli tohumla desteklenecektir.

Doların piyasada dolaşımı kaldırılacak, günlük alışverişimizde Türk Lirası geçerli olacaktır. Bu programın yaşama geçirilmesi için Sakarya halkını İşçi partisinde örgütlenmeye davet ediyoruz.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]