İşçi Emeklileri, Zehir Zemberek Sözlerle Şaşırttı

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Sakarya Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulunda, başkan Hüseyin Burucu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.  

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Sakarya Şubesi 18. Olağan Genel Kurulu Serdivan Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türk-İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Türk-İş'e bağlı sendika şube başkanları, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Toçoğlu ve emekliler katıldı.  
Bizlerle Kimse Uğraşmasın

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Burucu, emekliler arasında farkların düzeltilmesini istediklerini belirterek, "Anayasal hakkımız olan eşitlik istiyoruz. İnsanca yaşayacak maaş istiyoruz. Emeklinin bedduasını alanın iki yakası bir araya gelmez. Bizlerle kimse uğraşmasın. Bu hükümet emekliyi kurtarsın. Bizleri bu sıkıntıdan kurtarırlarsa dua alırlar" dedi.  

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de, CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendisine üzerinde 'Sesinizi biraz yükseltin' yazılı tebrik kartı gönderilmediğini belirterek şöyle konuştu:
"Böyle bir tebrik almadık. Üzücü tarafı, bizim kurumumuza gelen bir tebrik kartının kurumumuza ulaşmadan bir başka yerde haber olarak çıkması. Bu, insanın anayasal hakkının çiğnendiği bir durum. Bunu kim yaptıysa hangi kişi, hangi postacı, hangi kurum yaptıysa çok yanlış." 
Tebrik Kartı Almadık

Kazım Ergün, üyelerinin haklarını korumak için daha da çok çalışacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Sizin elinizden kim tutuyor, kim tutmuyor, kim yarı yolda bırakıyor? Bunları düşünmeniz lazım. Bir yarışın içerisindeyiz. Bu durum herkesi ilgilendirir. Sadece emekli değil, işçide, memurda, çiftçi ve köylüde zor durumda. Türkiye zor durumda. Vatandaş inim inim inliyor."

Temmuz 2009 itibariyle aylıklarına 11 TL zam yapılan emeklilerin muayene katkı paylarının 15 TL'ye kadar yükseltilmesine anlam veremediklerini belirten Ergün, sözlerine şöyle devam etti:
"Elektriğe yapılan yüzde 10'a yakın zammın şokunu üzerimizden atamadan bu tebliğin yayınlanması bayram öncesi soğuk duş etkisi yapmıştır. 11 TL tutarındaki zammımız bir muayene katkı bedelini bile karşılamaya yetmemektedir. 'Sağlıkta reform, sağlıkta dönüşüm' diye adlandırılan bu ise, biz bu reformu istemiyoruz."
Büyük Bir Haksızlık Oldu

Emekliye ağır yükler getiren, yüklü faturalar getiren uygulamaların nasıl reform olduğunu anlayamadıklarını anlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Emekliler olarak, sağlıkta katkı payının kaldırılmasını beklerken birinci basamak sağlık kuruluşlarında 2 TL, ikinci basamak sağlık kuruluşlarında 8 TL, özel sağlık kuruluşlarında ise 15 TL gibi rakamlarla karşılaştık. Torunlarına bayram harçlığı veremez hale getirilen emeklilerimizin yüzde 90'ı 700 TL'nin altında aylık almaktadır. Yani açlık sınırının yaklaşık 50 TL altında kalan aylıklarıyla geçim mücadelesi vermektedirler. Bu girişim bize yapılan büyük bir haksızlık olmuştur. Biz bu uygulamanın tamamen kaldırılmasını bekliyorduk hükümetten. Çünkü bilindiği gibi yaşlı bir topluluk olmamız sebebiyle neredeyse ayda 5-10 kez hastanelere gitmek zorunda kalan insanlarız. Elbette bu uygulama en çok bizi vuracak." 

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Hüseyin Burucu 162 oy alarak yeniden başkan  seçildi. Diğer aday Fazlı Canbaklı da 25 oy aldı. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]