İşçi Emeklileri: Emekli Aylığı Tam Bir Sefalet Aylığı

İşçi Emeklileri Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Burucu, işçi ve bağkur emeklilerine yapılan zamma tepki gösterdi.

Burucu yatığı açıklamada, yıl içinde işçi ve bağkur emeklilerin aylıklarına yapılan zammın sadece yüzde 9,2 oranında kaldığını ancak aynı dönemde elektriğe yüzde 57,71, doğalgaza ise yüzde 72,56 oranında zam yapıldığını kaydetti. Emekliye yıl içinde verilen yüzde 9,2 oranındaki zammın sadece doğalgaz zammıyla geri alındığını belirten Burucu, “Kış aylarında doğalgaz faturaları aylık 200 YTL'yi bulmaktadır. Aynı şekilde elektrik faturaları da kış aylarında artmaktadır. Bu aylarda emeklinin yaşamı çekilmez bir hal almaktadır” dedi.
Emekli Aylığı Tam Bir Sefalet Aylığı

Burucu, doğalgaz ve elektrik zamlarıyla emeklinin bir aylık harcamalarına gelen ek yükün 110 YTL olduğunu ifade ederek, “Oysa ki, işçi emeklilerinin taban aylığı; vergi iadesi yerine gelen ek ödeme hariç olmak üzere, 526,50 YTL iken, yıl içerisinde gelen yüzde 9,2'lik zamlarla 575,26 YTL'ye ulaşabilmiştir. Emekli taban aylıklarına yıl içerisinde yapılan artış sadece 48.76 YTL tutarında olmuştur. Bu durumda sadece elektrik ve doğalgaz zamlarıyla emeklinin bütçesine gelen 110 YTL'lik ek yükü karşılamaktan çok uzak kalan 48,76 YTL'lik artış emekli aylıklarının tam bir sefalet aylığına dönüştüğünün en açık göstergesidir."
şeklinde konuştu.

Emeklinin Sesi Duyulmalı

Emekli aylıklarına acil müdahale zamanının geldiğini belirten Burucu, “Birileri artık emeklinin sesini duymalı ve dayanma gücü kalmayan bu kesimi en azından kışı çıkartacak şekilde rahatlatmalıdır. Emekli bu kış yemeyecek, içmeyecek, giyinmeyecektir. Çünkü bütün gücü ve imkanları sadece donmamasını sağlayacak kadardır. Bu gerçeği artık siyasiler ve yetkililer görmek zorundadır. Ülke yönetmek büyük cesaret, dirayet ve basiret ister. Ama insanlarınız açlığa ve sefalete mahkum oluyorsa, bunlardan birisi eksik kalmış demektir. Bizim feryatlarımıza kulak tıkayanlar yarın emekli olduklarında 'Biz ne yapmışız' diyecekler ama hem onlar için, hem de bizler için vakit geçmiş olacaktır. Umuyor ve diliyoruz ki, yetkililerimiz bu feryatlarımızı duyar ve sefalet aylıklarına dönüşen aylıklarımıza ciddi oranlarda katkılar sağlarlar. Ama kulak tıkamaya devam ederlerse, biz de onlara hakkımızı helal etmeyiz diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]