İş yerleri mühürlenen esnaf, yolu ulaşıma kapattı

Adapazarı ilçesinde çalışma ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla iş yerleri belediye ekiplerince mühürlenen esnaf, Adapazarı-Kaynarca karayolunu ulaşıma kapattı.

Dağdibi Mahallesi\'de tarım arazisi üzerinde bulunan iş yerleri, açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla Adapazarı Belediyesi ekiplerince mühürlenen bir grup esnaf, Emirdağ Mezarlığı mevkisinde araçlarıyla yolu kapattı.

Esnaflardan Serdar Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006\'dan beri lastik tamiri yaptığını, kendisi ve arkadaşlarının iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunduğunu söyledi.

"40-50 esnaf mağdur durumda"

Bal, iş yerlerinin mühürlenmesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, "Adapazarı Belediyesine gittiğimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarımızın geçersiz olduğu, iptal edildiğini ve iş yerlerimizi terk etmemizi söylediler. Gerekçe de iş yerlerimizin tarım arazisi üzerinde olması. Burada 40-50 esnaf mağdur durumda" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle de görüştüklerini, cevap alamadıklarını dile getiren Bal, haklarını arayamadıklarını öne sürdü.

Bal, yetkililerin kendilerine başka yer göstermediğini ileri sürerek, "Burası 1996\'da açılmıştı, 2006\'da iş yerimi devraldım. O tarihten bu yana istedikleri evrakları götürdüm. Belediye, sadece iskanın olmadığını söylüyor. 1996\'da iskan almadığımız için bu sıkıntıyı yaşatıyorlar. 24 saat müddet verdiler, 23\'üncü saatte dükkanımızı mühürlediler. Bir ay çalışmazsak sıkıntıya gireriz" ifadesini kullandı.

Protestocu grup, polisin olay yerine gelmesiyle eyleme son verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]