İŞ-KUR'dan 80 kişiye istihdam garantili kurs

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gedik Döküm San. A.Ş. arasında 80 kişilik istihdam garantili kurs düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

Sakarya İŞ-KUR ile Hendek 2’inci Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Gedik Döküm San. A.Ş. ile “CNC Torna Tezgahı Operatörü” mesleğinde 35 kişi, “Temel İmalat Montaj Elemanı” mesleğinde ise 45 kişi olmak üzere toplamda 80 kişilik istihdam garantili kurs programı düzenlenmesine karar verildi.

3 ay süreli eğitim

Konu ile ilgili açıklama yapan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, yatırımı istihdamla desteklemenin yanında, vasıfsız işgücüne de meslek kazandırma amacıyla düzenlenmiş olan eğitim programları ile işverene ve işsize destek vermeye devam ettiklerini belirtti. Kayai Gedik Döküm San. A.Ş.’de uygulanacak olan 80 kişilik kurs programındaki kursiyerlerin, fabrikanın mühendisleri nezaretinde, yaklaşık 3 ay süreli eğitimle, mesleki nitelik kazanmalarını, orta ve uzun vadede meslekli işgücünün ücret seviyelerinin artmasının sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Gedik Döküm San. A.Ş. Fabrika Temsilcisi Mehmet Üzer ise, şirketin yeni yatırımları için Hendek 2’inci Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerini büyüterek üretimlerini Sakarya’ya taşıma gayreti içerisinde olduklarını, firmanın üretim konusuyla alakalı işlerde vasıflı işgücüne ihtiyaç duyduklarını ve bu ihtiyacı yerelden karşılama anlamında İŞ-KUR’un bu desteğinin motive edici bir unsur olduğunu belirterek, İŞ-KUR’a teşekkürlerini iletti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]