İş dünyası ve öğrenciler kampüste buluşacak

Sakarya’daki ilgili Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Sakarya’nın sanayisini geliştirmek, girişimcilik, ar-ge, inovasyon yeteneğini arttırmak ve bu artışa cevap verebilecek insan kaynağını temin etmek amacıyla, 2014’te yapılması planlanan “Sakarya İş Dünyası, Girişimcilik, İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri Buluşması” ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, KOSGEB ve MARKA İl Temsilcileri ve SATSO Yetkilileri katıldı.

Toplantıda geçen dönem 2013 Nisan ayında Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik, 25 firma ile birçok STK’nın katılımıyla gerçekleştirilen ve bir hayli ilgi gören “Sakarya İstihdam ve Kariyer Günleri”nin analizi yapılarak; 2014’te tüm üniversite öğrencilerinin, mesleki ve teknik eğitim lisesi öğrencilerinin ve iş arayan vatandaşların katılımını sağlamaya yönelik geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Geçen dönemde de iki gün süren etkinlikle İnsan Kaynakları Uzmanları, İŞKUR-İş ve Meslek Danışmanları ve özel sektör firma yetkilileri, iş başvuruları ve kariyer planlama ile ilgili eğitimler vermişti. Önümüzdeki dönemde ise, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde düzenlenmesi planlanan etkinliğe, ulusal düzeyde konusunda uzman kişilerin çağrılması, seminer ve panellerle bu etkinliğin renklendirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakültelerinin kuruluş amacının uygulama becerisine sahip mühendisler yetiştirmek olduğunu ve bunun 7+1 Eğitim Modeli ile amaca uygun şekilde, ilgili sektörlerin de desteğiyle, başarıyla uygulandığını vurguladı. Dekan Sarıbıyık, “Uygulamaların nihayete ulaşması için öğrencilerin bilgi, becerilerini artırmak ve mezun olduktan sonra işe yerleşmelerini kolaylaştırmak amacıyla 2014 yılında Üniversitemizde uygun bir alanda, sektör buluşmaları düzenlemeyi planlıyoruz. Hem Fakülte hem de Meslek Yüksekokulu öğrencilerin meslekleriyle ilgili yapabilecekleri işler konusunda bir kariyer haritası belirlemesinde, düzenlenecek olan etkinliğin büyük kolaylıklar sağlamasını hedefliyoruz ve bu toplantı vesilesiyle ilk adımı atmış bulunmaktayız” dedi.

Toplantıda söz alan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, daha zengin içerik ve etkinliklerle 2014 yılında düzenlenmesi planlanan bu geniş kapsamlı etkinliğin, işverenlere işyerlerini tanıtma ve ihtiyacı olan kalifiye iş arayana hızlı bir şekilde ulaşma noktasında; öğrencilerle, iş arayan diğer vatandaşlara da kişisel gelişimleri ve kariyer basamaklarını planlama noktasında başarılı sonuçlar ortaya çıkaracağı kanaatinde olduğunu belirtti. Ayrıca, İŞKUR’un her zaman istihdamı artırıcı etkinliklerde yer alacağını belirten Kaya, “Bu tür etkinliklerin işgücü arz ve talebinin buluşturulması, nitelikli işgücünde aranan şartların ortaya konulması hususlarında önemli bir vazife ifa etmektedir” şeklinde konuştu.

SATSO adına toplantıya katılan Ar-Ge ve Sanayi Komisyon Başkanı Tunç Özüuğurlu ise, Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlenmesi adına etkinliği önemsediklerini ve SATSO’nun da bu etkinliğe tam destek sağlayacağını ifade etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]