İş Bulmak için Geldiler, Sokakta Kaldılar

İşsizlik sebebiyle Uşak'tan Adapazarı'na gelen ve dondurucu soğukta sokakta kalan iki çocuklu aileye polis ve Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Uşak'ta pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Ertuğrul Kulle (28), işsiz kalınca eşi Selime (25) çocukları Şevket (4) ve Ayşe'yi (2) yanına alarak iş bulma umuduyla önce Afyonkarahisar'a ardından Kütahya'ya ve daha sonra da Adapazarı'na geldi. İş bulma umuduyla geldiği kentte eşi ve iki çocuğuyla birlikte sokakta kalan baba ve ailesinin yürek sızlatan durumunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Atatürk Bulvarı'ndaki bir bankanın ATM'si önünde bekleyen aileye polis sahip çıktı. Aileyi ekip aracına alarak ısınmalarını sağlayan polisler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Baltürk Otel'e yerleştirilen ve karınları doyurulan Kulle ailesi, daha sonra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Sakarya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na götürüldü.

Baba Kulle, sorunlarını dinleyen görevlilere pazarcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayabileceğini belirterek sebze ve meyve satmak için bir tezgâh istedi. Sakarya Valiliği, ailenin durumunu Uşak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildirdi. Uşak'taki görevlilerin aileye gerekli yardımda bulunacaklarını ifade etmeleri üzerine aile, otobüs biletleri alınarak Uşak'a geri gönderildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]