Iraklı mühendisler Sakarya'da eğitiliyor

Irak Enerji Bakanlığı\'nda görevli 26 elektrik mühendisi ve teknisyenine Türkiye Elektrik İletişim AŞ (TEİAŞ) tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Kuzey Irak\'ta enerji hatlarını yenileme çalışmalarında görev yapacak mühendis ve teknisyenler, Ankara\'da bir haftalık teorik eğitimin ardından Sakarya\'da elektrik hatlarında bakım, onarım ve olası kazaya ilk müdahale konusunda bilgilendirildi.

"Türkiye olarak Kuzey Irak\'ta çok etkiliyiz"

TEİAŞ 5. İletişim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Hikmet Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı mühendislere yönelik eğitimlerin Türkiye\'de ilk kez düzenlendiğini anlattı.

Kuzey Irak\'ta enerji nakil hatları konusunda sıkıntı yaşandığına işaret eden Durak, "Türkiye olarak bu eğitimleri vermek, bizim için bir gurur kaynağı. Ülkemiz, bu konuda önemli bir seviyeye ulaştı. Türkiye, enerji üretiminde Avrupa\'nın belli başlı ülkeleri arasında. Biz de bu deneyimlerimizi Iraklı arkadaşlarımıza aktarıyoruz" diye konuştu.
"Türkiye olarak Kuzey Irak\'ta çok etkiliyiz" diyen Durak, "Bu eğitimler de Türk şirketlerinin Kuzey Irak\'taki başarısının bir yansımasıdır. Bu işbirliği sayesinde iki ülke arasında yeni dostluklar kurulacak. Iraklı arkadaşlarımız gayet iyi, zaten Türkiye\'de yabancılık çekmezler. İki ülkenin de kültürü birbirine çok benziyor. Onlar da Türkiye\'yi çok sevdi" ifadesini kullandı.

Irak Enerji Bakanlığı temsilcisi Mohsin Mohammed İsmael ise ülkelerinde elektrik hizmetini günden güne geliştirdiklerini aktardı. Elektrik hizmeti konusunda teknolojik açıdan ilerleme sağladıklarını vurgulayan İsmael, şunları söyledi:

"Burada aldığımız eğitimleri ülkemizde uygulayacağız. İnşallah çok iyi işler yapacağız. Türkiye\'ye çok teşekkür ediyoruz. Eğitimler çok faydalı oldu gerçekten. Irak olarak savaştan yeni çıktık ve kalkınmamızı en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Savaş bittiğinde evlere sadece 12 saat civarında elektrik hizmeti verebiliyorduk. Şu anda çok şükür tüm gün elektrik hizmeti verebiliyoruz. İnşallah bu konuda daha da iyi hale geleceğiz. Türkiye ile beraber bunu başaracağız." dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]