İnternet üzerinden eğitim toplantısı gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve İngiltere’deki Queen Mary Üniversitesi Hepatoloji Bilim Dalında Profesör Dr. Graham Foster, internet üzerinden yaklaşık 1,5 saat süren bir eğitim toplantısı gerçekleştirdiler.

Kronik hepatit C tedavisi ve güncel bilgiler ışığında yeni yaklaşımların tartışıldığı toplantıda, bu yöntemle öğle arası gibi kısa bir zaman diliminde binlerce kilometrelik mesafedeki uzmanlar, görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı. Toplantıda Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Oğuz Karabay ve Uzm. Dr. Nazan Tuna tarafından tartışmalı vakalar sunulurken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Profesör Yücel Üstündağ, zor hasta yönetimine dair bir sunum yaptı. İngiltere\'den Dr. Foster ise bu olgulara yönelik kendi görüşlerini bildirdi ve hepatit C tedavisinde İngiltere\'de uygulanan tedavilere yönelik kısa bir sunum yaptı. Toplantıya her klinikten araştırmacılar dinleyici olarak katıldı.

Prof. Dr. Karabay, toplantıya ilişkin olarak, güncel bilginin kazanılması ve dünyanın farklı bölgelerindeki uzmanların deneyimlerinden yararlanılması adına söz konusu uygulamanın çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Benzer uygulamalara devam etmek, dünyanın değişik yerlerindeki bilim adamlarıyla interneti kullanarak benzer toplantıları yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]