İnsan tacirlerine ağır darbe!

Ege ve Akdeniz\'de insan kaçakçılığı faaliyetlerini yönettikleri iddia edilen üç şüpheli, Muğla jandarmasının kurduğu özel ekibin İzmir, Mersin ve Sakarya\'da gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak Marmaris\'e getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutalığı, Ege kıyılarında art arda meydana ve bazıları ölümlerle sonuçlanan insan kaçakçılığı olaylarıyla ilgili ana organizatörleri yakalamak amacıyla özel bir ekip kurdu. Ekip 3 ay boyunca titiz bir çalışma yürüttü. İnsan kaçakçılığı olaylarında gözaltına alınıp serbest bırakılan bazı kişiler teknik ve fiziki takibe alındı. Takip sonucu, insan kaçakçılarının Mersin\'den M.G., Sakarya\'dan M.Ş. ve İzmir\'den M.G. ile sürekli irtibat halinde oldukları tespit edildi. Ekipler, insan kaçakçılığı çetesinin ele başı oldukları tahmin edilen 3 kişiyi yakalamak için önceki gün İzmir, Sakarya ve Mersin\'de eş zamanlı operasyon düzenledi. İkametlere düzenlenen operasyonlarda M.G., M.Ş. ve M.G. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para ve yeni insan kaçakçılığı için planlar ele geçirildi. Zanlılar, Muğla\'nın Marmaris ilçesine getirildi. 

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek zanlıların Ege ve Akdeniz\'deki insan kaçakçılığının büyük bölümünü yönettikleri, onlarca kişinin ölümüyle ve kaybolmasıyla sonuçlanan kazaların sorumlusu oldukları, Marmaris Bozburun\'da batan ve 8 kaçağın ölümüne sebep olan tekne faciasının da faili oldukları tespit edildi. Şüphelilerin, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]