İnsan onuruna yakışır hizmet alıyorlar

Karapürçek Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Korunmaya Muhtaç Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Verilmesi” projesi devam ediyor.

Proje ile ilçede yalnız yaşayan ve korunmaya muhtaç olan yaşlı ailelerin evleri haftalık olarak projede çalışan kişilerce temizleniyor. Bunun yanı sıra çeşitli zamanlarda ilçe kaymakamı Yusuf İzci ve vakıf görevlilerince yaşlılar ziyaret edilerek, ihtiyaçları yerinde görülerek talepleri karşılanıyor.

15 Mart 2013 tarihi itibariyle başlayan proje kapsamında ilçede yaşayan ve sosyal yardımlardan yararlanan 5 vatandaşın da istihdamı sağlanıyor. Proje kapsamında verilen hizmetlerden yararlanan yaşlı vatandaşlar bu hizmetlerin sağlanmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karapürçek SYD Vakfı Başkanı ve Kaymakamı Yusuf İzci ise gerçekleştirilen proje ile yaşlı vatandaşlara devletin sahip çıktığını ve insan onuruna yakışan hizmeti vermek istediklerini belirtti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulu tarafından onaylanan 70 bin 613 TL tutarındaki bütçe ile başlatılan bir yıllık proje ile ayrıca İlçede yaşayan ve sosyal yardımlardan yararlanan 5 vatandaşın istihdamı sağlanırken 22 yaşlı vatandaş da hizmetten faydalanıyor.

15 Mart 2014 tarihinde tamamlanacak olan bir yıllık projenin devamı için Karapürçek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Fon Kurulu’na tekrar başvuru yapılacağı öğrenildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]