İngiliz ve Arap Atları Turistleri Gezdiriyor

Hipodromlarda birincilik için koşan İngiliz ve Arap atları, hipodromların dışında turistik gezilerde kullanılıyor. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde at yeştiriciliği yapan Murat Badışoğlu, hipodromlarda sakatlanan Arap ve İngiliz atlarını ucuz fiyata satın alarak tedavilerini yapıyor. İyileştirdiği atları yarışlara sokan Badışoğlu, haftanın belirli günlerinde de atlarla turistleri gezdirerek kazanç elde ediyor.

Badışoğlu, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, hipodromlarda koşan, sakatlık geçiren ve iyileşebilecek düzeyde olan Arap ve İngiliz atlarını 5 ila 15 bin TL arasında değişen fiyatlarla satın aldığını söyledi. Aldıkları atların tedavilerini kendilerinin yaptığını kaydeden Badışoğlu, "Bu meslek bize babamızdan dedemizden kalma. Yarı veteriner sayılırız. Atların iğnesini serumunu kendimiz yapıyoruz." dedi.

Hipodromda yarışırken ayağından sakatlanan 'Tertip' adlı İngiliz atını 15 bin TL'ye, yine aynı şekilde ayağından sakatlanan 'Serka' adlı Arap atını ise 5 bin TL'ye satın aldığını kaydeden Badışoğlu, tedavi ettikleri atları arazi koşullarında kondisyon yükleyerek yarışlara hazırladıklarını ifade etti. Elinde 4 Arap 2 de İngiliz atı olduğunu dile getiren Badışoğlu, hipodromlarda yarıştırdıkları atlarla boş zamanlarda turistleri gezdirerek para kazandıklarını söyledi. Badışoğlu, bu şekilde atların yem parasını çıkardıklarını belirtti.

15 YAŞINDA ATLARI YARIŞLARA HAZIRLIYOR

İyileştirilen atları yarışlara hazırlayan 15 yaşındaki Mehmet Salih Badışoğlu, at binmeye 7 yaşında başladığını söyledi. Atları çok sevdiğini kaydeden Badışoğlu, at sevgisi yüzünden ilköğretim 8. sınıfta okulu bıraktığını ifade etti.

Türkiye Jokey Kulübü'ne bağlı Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nde eğitim gördüğünü anlatan Badışoğlu; "İleride çok iyi bir jokey olmak istiyorum. Bunun için okulumu bıraktım ve apranti okuluna başladım. Amcamın iyileştirdiği atları yarışlara ben hazırlıyorum." diye konuştu.

10 YAŞINDA ŞEYMA YARIŞ ATLARIYLA TURİST GEZDİRİYOR

Hipodromda koşan yarış atlarıyla boş zamanlarda turistleri gezdiren 10 yaşındaki Şeyma Badışoğlu, 4 yaşından beri at bindiğini kaydetti.

Atlarıyla yakından ilgilendiğini söyleyen Badışoğlu; şunları söyledi: "Küçükken amcamlar beni sürekli ata bindirirlerdi. O zamanlar atları sevmeye başladım. Tek başıma ata binebiliyorum. Okul sonrasında ödevlerimi yaptıktan sonra atlarla vakit geçiriyorum. Onları çok seviyorum."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]