İnat uğruna başladı, 4. kez başkan seçildi

Hendek ilçesinde öğrencilerine araç tahsis etmeyen belediye başkanına kızıp siyasete atılan eski beden eğitimi öğretmeni Ali İnci, belediye başkanlığını 4 dönemdir kimseye kaptırmıyor.

AK Parti\'den 4. kez belediye başkanı seçilen İnci, beden eğitimi öğretmenliği yaparken inat uğruna siyasete atıldı. Öğrencilerinin turnuvaya katılabilmesi için belediye yetkililerinden araç isteyen İnci, dönemin Belediye Başkanı Zeki Cömert ile tartıştı.

Araç tahsis etmeyen belediye başkanına kızıp siyasete atılan İnci, 1999 seçimlerinde devraldığı koltuğu 20 yıldır kimseye kaptırmıyor.

Siyasi yaşamını AA muhabirine anlatan İnci, uzun soluklu siyaset için vatandaşlara verilen her sözün yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik yaptığı dönemde, öğrencilerini turnuvaya götürmek için araç bulmaya çalıştığını belirten İnci, "O turnuvaya Hendek halkının çocuklarını götürecektim. Belediye başkanı, bize araç vermedi ve bana hakaret etmeye kalktı. O gün, başkanın yüzüne söyledim, halkımız o koltuğu sizden alıp bana verecek demiştim. Bunun üzerine adam çağırıp beni dışarı çıkarttı. Bunun ardından beni Diyarbakır\'a sürgün ettirdiler. Ben de bunun üzerine öğretmenlikten istifa ederek, ticarete atıldım" diye konuştu.

İnci, babasından kalan mal varlığını sattığını ve akaryakıt istasyonu açtığını kaydetti.

"Allah\'a çok şükür, devamı geldi" diyen İnci, "1999\'da Refah Partisi ile seçime girdim ve rakibim de Zeki Cömert oldu. Çok şükür, vatandaşlarımız desteğini esirgemedi. Dönemin belediye başkanıyla tartıştığımız gün, o makamı elinden alacağımı söyledim ve çok şükür, vatandaşlarımızın da desteğiyle ondan belediye başkanlığını almayı başardım" şeklinde konuştu.

"Tüm sözleri yerine getirdik"

İnci, uzun soluklu siyasi başarı için vatandaşlara verilen tüm vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini anlatarak, bu konuda çok hassas olduğunu vurguladı.

"Başkan olduktan sonra da halkımıza verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik" diyen İnci, şunları belirtti:

"Makamın gururuna değil, hizmetin onuruna talip oldum. Halkımıza hizmet etmek benim için en büyük onurdur. Buradaki vatandaşlarımıza sorun, hepsi de hizmet anlayışından memnun. O yüzden geride kalan 4 seçimde de sürekli oylarımızı arttırmayı başardık. 4 dönem üst üste kazanmak hiç kolay değil. Çok şükür, Rabbim ve vatandaşlarımız bize bunu nasip etti. İlk seçimi yüzde 28 ile kazandık, son seçimde de yüzde 51 oy aldık.

Bu işin sırrı, daima hizmet\' düsturundan gelir. Hizmet yaparsanız, yaptıklarınız hiçbir zaman yerde kalmaz. Beğenen, beğenmeyen olur ama hizmet etmek daima fayda sağlar. Onun için her zaman daha iyi hizmet etmenin peşindeyiz. Halkımız, bu hizmetleri gördükçe daha fazla destek veriyor."

Her dönemde herkese hitap eden yeni projeleri hayata geçirdiklerine dikkati çeken İnci, ticari ve siyasi hayatının çok güzel geçtiğini dile getirdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]