İMO Başkanı Ersan Sakarya Şubesi'ni ziyaret etti

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ersan, kentsel dönüşümle ilgili çok önemli adımlar atılmadığını ileri sürdü.

Marmara Depremi\'nin 15\'inci yılı dolayısıyla İMO Sakarya Şubesini ziyaret eden Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel amaçlarının, deprem olgusunu unutturmamak olduğunu söyledi.

Deprem gerçeğiyle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Ersan, "İMO olarak 10 yıldır deprem bölgesinde etkinlikler yapıyoruz. Bölge halkının acılarını paylaşıyoruz ama ateş düştüğü yeri yakar. Onların ne denli mağdur olduğunu biliyoruz" dedi.

Ersan, nitelikli, sağlıklı ve güvenli yapılar inşa etmenin, herkesin görevi olduğuna değindi.

İnşaat mühendislerinin, her zemin ve şartta, sağlıklı ve güvenlikli yapılar inşa etmenin mümkün olduğunu söylediğini aktaran Ersan, şöyle konuştu:

"Mühendislik hizmeti almış her yapı depremde ayakta durabilir, hiçbir problem yaşanmayabilir ama gerekli mühendislik hizmeti almamış yapıların depremde ayakta durmasının mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle inşaat mühendisliği mesleğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Marmara Depremi\'nden sonra \'denetim\' ve \'kentsel dönüşüm\' olmak üzere iki adım atıldı. Yapı denetimi, maalesef ülkemizde niteliklerini kaybetmiştir. Nitelikli yapı denetimi ülkemizde yapılmamaktadır. Yapı Denetim Yasasının sil baştan yeniden yapılması gerekmektedir. Kentsel dönüşümde çok önemli adımlar atıldığını söylemem mümkün değildir. Kentsel Dönüşüm Yasası işlevsel olarak halkımızın ihtiyacını görebilecek niteliğe sahip değil. Bu nedenden dolayı da iki yıldır, çıkan bu yasa önemli kategorilere ulaşamamıştır. Çünkü vatandaşın beklentilerine cevap verememektedir."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]