İmamlara Camide Tüketici Dersi

Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, tüketicinin bilinçlendirilmesine yönelik başlattığı 'İlgilen Bilgilen' projesi kapsamında imamlara tüketici eğitimi verdi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nce yürütülen 'İlgilen Bilgilen' projesi kapsamında il genelindeki imamlara İl Müftülüğü'nün desteği ile tüketici eğitimi veriliyor. Eğitim programı kapsamında Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Özcan Keskin, Adapazarı Müftülüğü'nde imamları bilgilendirdi.

İmamlar Dikkatli Bir Şekilde Dinledi

Müftülükte toplantı salonu bulunmaması nedeniyle eğitim müftülüğün yanında bulunan İhsaniye Cami'nde verilmek zorunda kalındı. Keskin, ilçedeki camilerde görev yapan imamlara tüketici hakları ile ilgili bilgi verdi. Yarım saat süren programda imamlar, Keskin'in anlattıklarını dikkatli şekilde dinleyerek notlar aldı. Programın sonunda Keskin, imamların sorularını cevaplandırdı.

Toplumu tüketici açısından bilinçlendirmek için daha önce okullarda ve mesleki eğitim kurslarında eğitimler verdiklerini söyleyen Keskin, hedeflerinin tüketici bilincinin artmasını sağlamak olduğunu vurguladı. İmamlara tüketici eğitimi vererek, toplumun değişik kesimlerinin bilinçlendirilmesini sağladıklarını anlatan Keskin, "Toplumu tüketici açısından bilinçlendirmemiz ve hak arama yollarını göstermemiz gerekiyor. 'İlgilen Bilgilen' kampanyası çerçevesinde okullarda gençlere yönelik ve meslek eğitim kurslarında kadınlara yönelik seminerler verdik. Bu yıl da imamları bilinçlendiriyoruz. İl Müftüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmada imamlara tüketici eğitimi veriyoruz. İmamlar bulundukları ortamlarda cemaati ve vatandaşları tüketici konusunda bilinçlendirecek ve onları hak arama konusunda yönlendirecekler. Böylece, toplumun değişik kesimlerini tüketici hakları konusunda bilinçlendirerek bu konudaki şikayetlere çözüm bulmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]